5 Mayıs 2024 Pazar

Helin Bölek Atina ve Ulm'de anıldı

Ölüm orucu direnişinin 288. gününde şehit düşen Grup Yorum üyesi Helin Bölek, Yunanistan'da ve Almanya'da anıldı.

Ölüm orucu direnişinin 288. gününde şehit düşen Grup Yorum üyesi Helin Bölek, Yunanistan'ın başkenti Atina'da ve Almanya'nın Ulm kentinde anıldı. 

Atina'da bulunan MLKP taraftarları Helin Bölek'i andı. Atina'nın Ampelokipi bölgesinde "Helin Bölek Ölümsüzdür/MLKP" imzalı yazılamalar yapıldı. 

ULM'DE KORONA YASAĞINA RAĞMEN ANMA
Ulm şehir merkezinde bir araya gelen Türkiyeli devrimciler, Grup Yorum üyesi Helin Bölek'i andı. 

Almanya'nın Ulm şehrinde bir araya gelen Türkiyeli devrimciler, ölüm orucu direnişinin 288. gününde şehit düşen Grup Yorum üyesi Helin Bölek'i andı. Ulm Halk Cephesi'nin adına konuşmaların yapıldığı eyleme, ADKF, AGEB, AGİF, ATİF, MLPD, Sol Parti-Türkiye, SKB ve SYKP'li devrimciler katıldı.

Ulm Halk Eğitim Merkezi'nin (vh) bulunduğu Kornhausplatz'da bugün düzenlenen eylemde Helin Bölek için önce saygı duruşu yapıldı. "Helin Bölek'ler ölümsüzdür" ve "Grup Yorum halktır, susturulamaz" şeklinde sloganlar atıldı.

Çok sayıda döviz ve pankartın da açıldığı anma eylemi, Helin Bölek'in sevdiği şiirlerin ve türkülerin hep birlikte okunmasıyla son buldu. 

Gösterilerin yasak olduğu bir dönemde gerçekleştirilen anmada, eylemciler koronavirüs nedeniyle iki metrelik fiziki mesafeyi korumaya özen gösterdi.