24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP Stuttgart'ta seçim mitingi yaptı

Almanya?nın Stuttgart kentinde seçim çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi, Milletvekili Nursel Aydoğan ve Amedspor eski oyuncusu Deniz Naki'nin katılımıyla miting düzenledi.
Halkların Demokratik Partisi, Almanya'nın Stuttgart şehrindeki seçim çalışmalarını dün yapılan etkinlikle sürdürdü. Stuttgart Seçim Platformu'nun çağrısıyla Schlossplatz meydanında gerçekleştirilen mitinge yüzlerce kişi HDP bayraklarıyla katıldı. Mitinge HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ve Amedspor eski oyuncusu Deniz Naki katıldı.
 
Naki, Avrupa'daki oyların önemine değinerek "Cizre, Sur, Kobane sürecinde yapılan çalışma, şimdi de Selo Başkan ve HDP için yapılmalıdır" çağrısında bulundu.
 
HDP Milletvekili Nursel Aydoğan yaptığı konuşmada, çocuklarını yitiren Barış Anneleri ve tutuklu bulunan 80 yaşındaki Sise Bingöl şahsında tüm kadınların anneler gününü kutlayarak sözüne başladı. Aydoğan "Türkiye halkları kandırılıyor. AKP yandaşları bile artık ona inanmıyor. Bizde onların oyunlarını bozmak için buradayız. Şu an hükümet Türkiye'yi yönetemediği için baskın seçim yaptı. Bu seçim ile HDP'yi hazırlıksız yakalamak istediler. İki buçuk yıldır HDP'ye karşı elinden gelen her şeyi yaptı. Eşbaşkanlarını içeri attı, milletvekillerini içeri attı o da yetmedi 12 bin civarında HDP'liyi içeri attı. Artık bunlar barajı aşamaz diye düşünen Erdoğan baskın seçim kararını Bahçeli'ye açıklattı. Ama Erdoğan Kürt halkını ve birleşen devrimci, demokratları halen tanımıyor. İşte bu seçimlerde şaşkına uğrayacaklar, HDP barajı aşacak ve 90 Milletvekilli çıkaracak. Ama şunu bilmelidir ki: Bu seçim meşru değildir." dedi.
 
"Biri cumhur ittifakı kurdu, CHP ise sağcılar, katliamcılar ile millet ittifakı kurdu. Bu her iki ittifakın amacı HDP'yi baraj altında bırakmak ve HDP'yi parlamento dışı bırakmaktır. Kürtsüz demokrasi olmaz, HDP'siz Meclis olmaz. Türkiye halkları bu oyunu bozacak. HDP, 24 Haziran'da 90 milletvekili ile parlamentoda Kürtleri, Alevileri, Ezidileri, Ermenileri, özgür kadınları ve gençleri temsil edecektir." diye belirten Aydoğan, Cumhurbaşkanına "Kendine güveniyorsan Demirtaş'ı derhal serbest bırakarak seçim sürecine dahil et!" diye seslendi.