25 Nisan 2024 Perşembe

Hamburg'ta Hanau ve ESP ile dayanışma eylemi

AGİF ve Young Struggle'nin çağrısıyla Türkiye'de sosyalistlere yönelik siyasi soykırım saldırıları ile Hanau katliamı 11 ayında protesto edildi.

Almanya'nın Hamburg kentinde AGİF ve Young Struggle'nin çağrısıyla Türkiye'de sosyalistlere yönelik siyasi soykırım saldırıları protesto edildi, geçtiğimiz yıl Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı saldırının 11. ayında yaşamını yitirenlen anıldı.

Hamburg'ta göçmenlerin yoğun olduğu Harburg semtinde yapılan eyleme, Partizan, YDG, DTKM ve Zora destek verdi. Eylemde Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ESP ve dostlarına yapılan siyasi soykırım operasyonları sonucu içinde HDP PM üyesi ve ESP İl Eşbaşkanlarının da bulunduğu 5 sosyalistin tutuklanmasını protesto ediyor ve sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. AKP-MHP faşist iktidarı ne zaman zorda kalsa ilk işi sosyalistlere saldırmak oluyor. Bizler buradan onların sesi oluyoruz olmaya devam edeceğiz" denildi.

Hanau katliamına da değinilen konuşmada, "Katliamın üzerinden 11 ay geçmesine rağmen adalet arayışımız devam etmektedir. Katliamın birinci yılında tüm göçmenleri Hamburg'ta yapılacak yürüyüşe çağırıyoruz" diye belirtildil.

YDG adına yapılan konuşmada ise "Katliamı bir kez lanetiyorum. Böylesine organize edilmiş bir katliamın faili olarak bir kişinin gösterilmesini kabul edilemez. Bu tür katliamların yaşanmaması için göçmenlerin birlikte mücadele etmesi gerek" diye kaydetti.

Anmada katledilenlerin isimleri okundu, "Unutmayacağız affetmeyeceğiz", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.