20 Nisan 2024 Cumartesi

George Floyd'u öldüren polis 3 gün sonra tutuklandı

ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd için protestolar ve tepkiler devam ederken polis Derek Chauvin'in tutuklandığı bildirildi.

ABD'de siyahi George Floyd'u dakikalarca boğazına diziyle basarak öldüren polis Derek Chauvin tutuklandı.

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar 3. gününde eylemciler polis merkezine girerek binayı ateşe verdi.

ABD kamuoyunda gündemin en önemli maddesi haline gelen George Floyd'un ölümüne ilişkin gündem sıcaklığını koruyor. Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis'in 3. bölgesinde salı günü başlayan protestolar, polis ile çoğunluğu siyahiler arasındaki çatışmalar 3. günün gecesinde de devam etti.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan protestoların şiddetlenmesi ardından kentin belediye başkanını ve eylemcileri tehdit etti.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki eylemlerin 3. gecesinde bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı iş yerlerinin yağmalanmasının ardından Trump, Twitter üzerinden tepki gösterdi. Trump, "Arkama yaslanıp Amerika'nın muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem" ifadesini kullandı.