23 Ekim 2024 Çarşamba

Gazze'de katledilenlerin sayısı 42 bin 718'e yükseldi

Siyonist İsrail Filistin'e dönük soykırım saldırılarını sürdürüyor. Gazze'de İsrail saldırılarıyla katledilen Filistinlilerin sayısı 42 bin 718'e yükseldi.

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesi ve Cibaliye mülteci kampına düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli katledildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Beyt Lahiya'ya havadan bildiriler attı, bildirilerde Filistinlilerden "bölgeyi terk ederek Gazze'nin güneyine gitmeleri" istendi.

GAZZE'DE ABLUKA VE SALDIRI SÜRÜYOR
Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik sıkı abluka ve saldırılarının 2 haftayı aşkın süredir devam ettiği vurgulandı.

EL-AVDE HASTANESİNDE İLAÇ VE GIDA STOĞU TÜKENDİ
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesinde, İsrail'in saldırıları ve yakıtın neredeyse tükenme noktasına gelmesi nedeniyle ilaç ve gıda stoklarının tamamen tükendiği, bunun da yaklaşmakta olan bir insani felaketin habercisi olduğu bildirildi.

Hastane Müdürü Muhammed Saliha, İsrail'in 21 Ekim'de hastaneyi abluka altına alması nedeniyle tam bir kuşatma altında yaşadıklarını, hastanedeki sağlık personeli ve hastaların hareket edemediğini ve dışarıdan destek alamadıklarını ifade etti.

Saliha, "Hayati önem taşıyan bölümleri çalıştırmak için gereken yakıtın neredeyse tükenmesinin yanı sıra ilaç ve gıda stoklarının tamamen tükenmesi nedeniyle hastane ciddi bir tıbbi ve gıda malzemesi sıkıntısı çekiyor. Bu da ihtiyaçların acilen giderilememesi halinde gelecek günlerde gerçek bir felaketin habercisidir" diye konuştu.

Hastanenin çevresinin sürekli hedef alındığını, bunun da yaralıların oraya ulaşmasını ya da herhangi birinin çıkmasını imkansız hale getirdiğini aktaran Saliha, hastanedeki bölümlerin, yeni doğum yapmış ve doğum sonrası bakıma ihtiyaç duyan kadınların yanı sıra, acil tıbbi takibe ihtiyaç duyan hastalarla dolu olduğunu, hepsinin hastanenin içinde sıkışıp kaldığını ve hiçbir şekilde oradan çıkamadığını dile getirdi.

UNRWA ÇALIŞANLARI HEDEF ALINDI
İsrail ordusu Deyr el-Balah bölgesinde bir kez daha Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarını hedef aldı. UNRWA'ya ait bir araca yönelik saldırıda 2 UNRWA çalışanının katledildiği bildirildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta bölgelerine yönelik saldırıları da sürüyor. Hava saldırılarında en az 8 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 48 saatte 115 artarak 42 bin 718'e yükseldi.