17 Eylül 2024 Salı

Gazze'de katledilen Filistinlilerin sayısı 40 bin 939'a yükseldi

İsrail'in Gazze'de 11 aydır sürdürdüğü işgal ve soykırım saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 40 bin 939'a yükseldi.

Siyonist İsrail, Filistin halkına dönük işgal ve soykırım saldırılarını 2023'ün Ekim ayından bu yana sürdürüyor.

İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Amr bin As Okulu'nu hedef alan bombardımanında ilk belirlemelere göre 4 Filistinli katledildi, 20 Filistinli yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere 40 bin 939 Filistinli katledildi, 94 bin 616 kişi yaralandı. Ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

37 KİŞİ AÇLIKTAN YAŞAMINI YİTİRDİ
Öte yandan İsrail'in mutlak ablukası sonucu gıda, su, ilaç, elektrik ve yakıta çok sınırlı erişimin olduğu Gazze'de bir çocuk daha açlıktan yaşamını yitirdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nde küçük yaştaki kız çocuğu Yakin el-Estal yetersiz beslenme ve tedavi yetersizliği sonucu yaşamını yitirdi.

Estal'ın ölümüyle Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu hayatını kaybedenlerin sayısı 37 kişiye yükseldi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

Medya ofisinden 17 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada da İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardım ve gıda konusunu Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı derinleştirdiği ve insani durumu kasten ağırlaştırdığı ifade edilmişti.