6 Mayıs 2024 Pazartesi

Gazze'de iki aylık bebek açlıktan öldü

Gazze'de iki aylık bebek açlıktan yaşamını yitirdi. Siyonist İsrail'in saldırıları ve gıda ambargosu nedeniyle özellikle Gazze'nin kuzeyinde çok sayıda çocuk hayatını kaybetti. Kamal Adwan Hastanesi'nin yöneticisi Dr. Hüsam Ebu Safiye, çocuklar, özellikle de yeni doğanlar arasında çok sayıda ölüm gördüğünü söyledi.

Siyonist İsrail katliam saldırısı ve ablukası altındaki Gazze'de iki aylık Filistinli bir bebek açlıktan yaşamını yitirdi.

Hastane sağlık görevlilerinden Mahmud Fattuh, bebeğin akut yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. "Bebeğini taşıyan ve yardım için çığlık atan bir kadın gördük. Solgun bebeği son nefesini veriyor gibiydi. Onu acilen hastaneye götürdük ve akut beslenme yetersizliği çektiğini tespit ettik. Sağlık personeli onu acilen yoğun bakım ünitesine aldı. Gazze'de bebek sütü tamamen yok olduğu için bebeğe günlerdir süt verilmiyordu" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana en az 29 bin 606 Filistinli hayatını kaybederken, 69 bin 737 Filistinli de yaralandı. BM, Gazze'de yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin açlık sınırında olduğunu açıklamıştı.

Siyonist İsrail Gazze'ye gıda, su ve yakıt girişini kesiyor. Aralık ayında insani yardım için bir giriş nokta açtığını duyuran siyonist İsrail, yardım kuruluşlarının gönderdiği gıda kamyonlarının Gazze'ye girişini engellemişti.

DR. SAFİYE: ACİL YARDIM GELMEZSE YETERSİZ BESLENMEDEN ÇOK KAYIP VERECEĞİZ
Gazze'nin kuzeyinde açlıktan ölümlerin çok fazla olduğu belirtiliyor. Gazze'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi'nin yöneticisi Dr. Hüsam Ebu Safiye, çocuklar, özellikle de yeni doğanlar arasında çok sayıda ölüm gördüğünü söyledi.

El Cezire'ye konuşan Ebu Safiye, "Yeni doğanlarda zayıflık ve solgunluk belirtileri görülüyor çünkü anne yetersiz besleniyor. Ne yazık ki geçtiğimiz haftalarda çok sayıda çocuk öldü... Eğer acilen gerekli yardımı alamazsak, yetersiz beslenmeden dolayı daha fazla kayıp vereceğiz" açıklamasında bulundu.

GIDA SEVKİYATI YAPILAMIYOR
Dünya Gıda Programı geçtiğimiz pazar günü kuzey Gazze'ye sevkiyatı yeniden başlatmaya çalıştı, ancak iki gün sonra İsrail'in saldırılarını yeniden başlatması nedeniyle sevkiyatı durdurduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler de, Gazze'deki beş yaş altı çocukların en az yüzde 90'ının bir ya da daha fazla bulaşıcı hastalıktan etkilendiğini, bölgenin kuzey kesimlerindeki iki yaş altı çocukların yüzde 15'inin ya da her altı çocuktan birinin akut yetersiz beslendiğini gösterdiğini açıklamıştı.

UNICEF'in insani yardım faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ted Chaiban geçen hafta yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi önlenebilir çocuk ölümlerinde bir patlamaya tanık olmaya hazırlanıyor, bu da Gazze'de zaten dayanılmaz düzeyde olan çocuk ölümlerini daha da arttıracak" ifadelerini kullanmıştı. Chaiban, "Haftalardır Gazze Şeridi'nin bir beslenme krizinin eşiğinde olduğu konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Çatışma şimdi sona ermezse, çocukların beslenmesi düşmeye devam edecek ve Gazze'deki çocukları hayatlarının geri kalanında etkileyecek ve nesiller arası potansiyel sonuçları olacak önlenebilir ölümlere veya sağlık sorunlarına yol açacaktır" açıklamalarında bulunmuştu.