17 Mayıs 2024 Cuma

Gazze'de Ebu'l Ata suikastının İsrail ajanları yakalandı

Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad'ın önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata'ya yönelik gerçekleştirilen suikastle ilgili İsrail'le işbirliği yapan bazı kişilerin yakalandığı açıklandı. Hamas, suikastten Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat Teşkilatı'nı sorumlu tuttu.

Siyonist İsrail'in işgali altındaki Filistin'in Gazze bölgesinin yönetimini elinde bulunduran Hamas, Gazze İçişleri Bakanlığı'nın Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat teşkilatına mensup bazı kişilerin, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Müfrezeleri'nin komutanlarından Baha Ebu'l-Ata'a düzenlenen suikastte İsrail birimlerine yardım ettiklerini ortaya çıkarması üzerine yaptı.

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde  İsrail ordusunun 12 Kasım 2019'da düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ata'nın eşinin de yaşamını yitirdiği suikastte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu vermiş, İsrail ordusu Gizli Servis Şin Bet ile ortak gerçekleştirilmişti.

İŞBİRLİĞİ İHANETTİR
Hamas, kendini Filistin ismiyle isimlendiren bir güvenlik teşkilatına mensup olmanın, işgal yönetimi ile işbirliği içinde direnişe ve adamlarına zarar verme durumunda kimseyi adaletin hükmünden koruyamayacağını belirtti.

Hamas tarafından 9 Ocak'ta yapılan açıklamada; "Şüphesiz bu işbirliği, irtibatlı olanlara ağır cezalar verilmesinden muaf tutulması mümkün olmayan bir ihanettir" denildi.

Hamas, Şehit Baha Ebu'l-Ata'ya yönelik cinayetten birinci derecede işgal yönetiminin ve Ramallah'taki İstihbarat Teşkilatı'nın sorumlu olduğunu vurgulayarak; "cinayeti işleyen cezadan muaf tutulamayacaktır" dedi.

Açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın Ebu'l-Ata'ya yönelik olarak düzenlenen suikastta bulaşanların karmaşık ilişkiler içinde olmasına rağmen ilişkilerin ortaya çıkarılmasının büyük bir başarı olduğu ifade edildi.

Bu başarının Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın bünyesinde çalışan güvenlik teşkilatının sağlıklı ulusal inancını ve direnişin komutanlarına ve yaşamını yitiren savaşçıların hatıralarına olan vefasını yansıttığı belirtildi. Hamas, işbirlikçileri ortaya çıkaranları tebrik etti.