19 Mayıs 2024 Pazar

Garê'de çatışmalarda en az 9 asker öldü

Gerilla kaynakları, Garê'deki çatışmalarda tespit edilebilen 9 Türk askerinin öldürüldüğünü aktardı. KDP'ye bağlı peşmerge ve ENKS'ye bağlı Roj askerlerinin de çatışma bölgesinde olduğuna ilişkin bilgiler ortaya çıktı.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda bulunan Garê'ye yönelik işgal saldırılarında 9 askerin öldürüldüğü öğrenildi.

ANF'nin çatışma bölgesinden edindiği bilgilere göre; TSK'la bağlı askerlerin ölü ve yaralı sayısının tespit edilebilenler dışında daha fazla olduğu belirtiliyor.

Türk devleti ise resmi olarak, Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan'ın öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, bölgedeki çatışmaların sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

TSK birlikleri, dün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği yoğun bombardıman sonrasında, Siyanê bölgesine asker indirmişti. Çatışmalar şiddetli şekilde uzun süre devam etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi Garê'ye yönelik hava saldırıları esnasında, Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê ve Kanîsarkê köyleri ile Deşta Kafya ile Deşta Nehlê alanlarının yoğun biçimde bombalandığını açıklamıştı. HPG, işgal saldırısının Kuzey'den değil, KDP'nin kontrolünde bulunan Güney hattından başlamasına dikkat çekmişti.

PEŞMERGE VE ROJ ASKERLERİ DE ÇATIŞMA BÖLGESİNDE
Garê'de çatışmalar sürerken, KDP'ye bağlı peşmergeler ve Roj çeteleri ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Kürt halkının yoğun tepkileri üzerine PKK'ye karşı doğrudan savaşa giremeyen KDP'nin peşmergelere Türk askeri kıyafeti giydirerek savaşa kattığına ilişkin bilgiler ortaya çıktı.

"Leşkêre Roj (Roj askerleri)" ismiyle bölgede bulunan KDP ve ENKS'ye bağlı çetelerin ise Akre'nin Bakirman nahiyesindeki Şermin asayiş noktasına yerleştiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, Roj askerleri için bölgeye sevkıyat yapıldığını aktardı.