4 Mayıs 2024 Cumartesi

Fransız Komünist Partisi'ndeki cinsel saldırı yüzlerce kişiyi sokağa döktü

Fransız Komünist Partisi üyesi 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin, partinin Belediye Meclisi üyesi Cochard ve arkadaşının cinsel saldırısına uğramasının ardından intihar etmesi yüzlerce kişiyi sokaklara döktü.

Fransız Komünist Partisi (PCF) üyesi 20 yaşındaki Guillaume T. üniversite öğrencisinin, Komünist Parti Belediye Meclis üyesi Maxime Cochard ve arkadaşı Victor Laby'nin cinsel saldırısına uğradığını açıkladıktan sonra intihar etmesi üzerine yüzlerce kişi sokaklara çıktı.

Guillaume, 21 Ocak günü Cochard ve Laby'nin cinsel saldırısına uğradığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Guillaume, 9 Şubat günü ise üniversite yurdundaki odasında intihar ederek yaşamını yitirdi.

Guillaume'nin cinsel saldırısı sonucu intihar etmesi, Fransa'da aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yüzlerce kişiyi sokaklara döktü. Guillaume'nin ölümüne neden olanların cezalandırılmasını isteyen protestocular, "Guillaume T. için adalet istiyoruz" sloganlarını attı. Protestolar, Fransız Komünist Parti (PCF) binası önünde de devam etti.

Komünist Parti Ulusal Sekreteri Fabien Roussel, "Yoldaşımızın kaybından üzüntü duyuyoruz. Guillaume için hakikat ve adalet isteniyor. Bu korkunç trajediye ışık tutması gereken bir soruşturma açıldı" dedi.

Maxime Cochard, Guillaume'nin istediği üzerine birlikte olduklarını iddia ederek kendini aklamaya çalışırken, Komünist Parti Cochard hakkında ihraç edilmesi kararı aldı.