29 Mart 2024 Cuma

Frankfurt'da 'Leylan' kitabının okuma etkinliği düzenlendi

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Güneş Tiyatrosu'nda  "Leylan" kitabının okuma etkinliği düzenlendi.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Süleyman Demirtaş ile "Leylan" okuma etkinliği düzenlendi.

AGİF, Almanya'nın Frankfurt kentindeki Güneş Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte Hanau katliamında yaşamını yitirenler anıldı. AGİF Yönetim Kurulu adına söz alan Mesut Duman, saldırınının zeminini ırkçı ve ayrımcı politikaların oluşturduğuru söyledi. Duman "Belki saldırgan tek başına hareket etmiş olabilir, ancak bu çirkin düşüncelerin hayat bulmasında burjuva siyaset teşvik edici rol oynamıştır" dedi.

Anmanın ardından söz alan Süleyman Demirtaş, "Faşizm her yerde faşizmdir, faşist saldırganlık her yerde faşist saldırganlıktır" diye kaydetti. Faşizm ve ırkçılık koşullarında Türkiye'de böyle etkinliklerin yapılmasının zor olduğunu belirten Demirtaş, bu etkinliklerin yapılmasının Türkiye ve Kürdistan'da mücadele edenlere moral verdiğini belirtti.

Okuma etkinliği söylenen marşlar ve türkülerle devam etti.

Etkinliğin soru-cevap bölümünde katılımcılar "Leylan" kitabı hakkında düşüncelerini dile getirdiler. Etkinlik Süleyman Demirtaş'ın abisi için kitapları imzalamasıyla son buldu.