25 Nisan 2024 Perşembe

Frankfurt’da koronaya rağmen mülteciler için eylem

Almanya'nın Frankfurt kentinde, eylemciler, kağıttan yaptıkları uçak ve gemi maketleriyle, mültecilerin sorununu gündeme getirdi. Salgını hatırlatan eylemciler, "Bu durum AB sınırlarında ölen insanlara sessiz kalmamıza neden olamaz. Koronaya rağmen yaşam için sokaktan ve gösteri hakkımızdan vazgeçmeyiz" dedi.

Korona pandemisi nedeniyle Yunanistan'da mülteciler insanlık dışı koşullarda yaşıyor. Avrupa devletleri mültecileri kabul etmeyince Yunanistan'a ait adalardaki kamplarda, kapasitenin çok üstünde mülteci kalıyor. 

Almanya'nın Frankfurt kentinde mülteci kamplarındaki insanlık dışı koşullara dikkat çekmek için korona salgınına rağmen eylem yapıldı. AGİF ve Young Struggle üyelerinin de katıldığı eylemde, kağıttan gemiler, uçaklar yapıldı. Asılan pankartlarla ve yapılan konuşmalarla mültecilerin durumuna dikkat çekildi. 

"Hepimiz korona virüsünden dolayı endişeliyiz, ancak bizim en azında aramıza mesafe koyma olanağımız var" diyen eylemciler, Yunanistan'daki kamplardaki yaşam koşullarını aktardı. Konuşmada, "Yeterince içme su ihtiyaçları dahi karşılanmıyor, yıkanmaları ve hijyenik ortamda kalma koşulları sağlanmıyor. Almanya’da birçok belediye Yunanistan'dan mültecileri kabul etmesini açıklamasına rağmen Mission Lifeline adında içinde kadın ve çocukların bulunduğu bir uçağın Almanya'ya iniş yapmasına izin verilmemesi utanç verici. Avrupa Birliği ve Almanya devleti mültecilerin yaşamlarıyla oynuyor" denildi.

"Biz birbirimizi koruyoruz, aramızda mesafeye dikkat ediyoruz" diyen eylemciler, polisin engellemeleriyle karşılaştıklarını söyledi. Koronanın yayılmasını önlemek için her şeyi yapacaklarını söyleyen eylemciler, "Bu durum AB sınırlarında ölen insanlara sessiz kalmamıza neden olamaz. Koronaya rağmen yaşam için sokaktan ve gösteri hakkımızdan vazgeçmeyiz. Her türlü haktan mahrum bırakılan mültecilerin yaşam hakkı için için her olanağımızı kullanmalıyız" dedi.