19 Eylül 2024 Perşembe

FHKC lideri Ahmet Sa'adat'ın eşi ev baskınıyla gözaltına alındı

İşgal altındaki Batı Şeria'da pek çok kentte ev baskınları gerçekleştiren siyonist İsrail askerleri, yıllardır siyonist rejimin hapishanelerinde tutsak edilen FHKC Genel Sekreteri Ahmet Sa'adat'ın eşi Abla Sa'adat ve çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Siyonist işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da pek çok noktaya baskın düzenledi. El Bireh kentinde düzenlenen baskında, yıllardır siyonist rejimin hapishanelerinde tutsak edilen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmet Sa'adat'ın evli olduğu Abla Sa'adat gözaltına alındı.

Ramallah'ın batısındaki Beytunya'da düzenlenen baskınlarda, Filistinli feminist aktivist Tahrir Jaber ve gazeteci Qutaiba Hamdan gözaltına alındı.

Nablus, Beytüllahim, el-Halil, Kudüs'te düzenlenen baskınlarda, Doaa al-Qadi, Suleiman Marouf, Ahmed al-Shafei, Yazan Hashash, Mohammed Hashash, Ayman Al-Hasanat, Sheikh Abdullah Alqam, Mohammed Ibrahim Souf, Osama Shamlawi ve Qassam Mu'ayyad Najjar gözaltına alındı, evleri dağıtıldı.

El-Halil'in güneyindeki Masafer Yatta'da, Hatem Makhamreh'i gözaltına alan siyonist işgal güçleri, Makhamreh ve oğluna işkence etti, tarım için kullandığı traktörüne el koydu.

Halhul'da Salah al-Din İlköğretim Okulu müdürü Musa Abu Sakout ve Arif Mar'i, ev baskınlarıyla gözaltına alındı.