4 Mayıs 2024 Cumartesi

Eyn Îsa'daki YPJ'li savaşçılar: Kürt ve Arap kadınları el ele verdik, direniyoruz

Girê Spî'nin işgal edilmesinin ardından cephe hattına dönüşen Eyn Îsa'da bulunan YPJ savaşçıları, Kürt ve Arap kadınları olarak birlikte hareket ettiklerini ve işgal saldırılarının hedefi olan kadınların intikamını alacaklarını dile getirdi.

Türk devleti ve bağlı çeteler, işgal ettikleri bölgelerde kadınlara yönelik şiddeti de artırıyor. Efrîn, Gire Spi, Serekaniye kentlerinde onlarca kadın kaçırıldı, işkenceye maruz kaldı. Çetelerin evlilik dayatmalarını kabul etmeyen çok sayıda kadın katledildi. 

Girê Spî'nin işgal edilmesinin ardından cephe hattına dönüşen Eyn Îsa'da bulunan YPJ savaşçıları, işgal saldırılarının hedefi olan kadınların intikamını alacaklarını dile getirdi. YPJ saflarında bir araya gelen Kürt ve Arap kadın savaşçılar, kadın iradesinin işgal saldırılarını kıracağını vurguladı.

'KÜRT VE ARAP KADINLAR BİRLİKTE SAVAŞIYORUZ'
Eyn Îsa'da bulunan YPJ savaşçılarından Gûl Tolhildan, bölge halkını savunmak için cephe hattında yer aldıklarını dile getirdi. Tolhildan, "Burada Kürt ve Arap kadınları olarak bulunuyoruz, birlikte hareket ediyoruz. Kürt ve Arap halkları arasında bir farklılık olduğunu kimse söyleyemez. İki halk el ele verdik, Düşman karşısında direniyoruz" şeklinde konuştu. 

Eyn Îsa cephesinde çete saldırılarının her gün yaşandığını vurgulayan Tolhildan şöyle konuştu: "Düşman üzerimizde insansız hava araçları dolaştırıyor, bombardıman gerçekleştiriyor. Türk devleti, YPG, YPJ ve QSD olarak burada bulunmamızı, cephede yer tutmamızı istemiyor. Keşif uçakları halkı bombalıyor. Biz halkın bunlardan zarar görmesinden endişe ediyoruz" 

Bölgede rejim askerlerinin de bulunduğunu hatırlatan Tolhildan, "Ama halkı korumak için herhangi bir şey yapmıyorlar. Faşist Türk devletine karşı biz burada halkı savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

'HALKIMIZA YÖNELİK AHLAKDIŞI BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR'
Cephe hattındaki YPJ savaşçılarından Çarçêla Cilo da, bölgede yaşanan savaşın normal olmadığını dile getirdi. Cilo, "Buradaki savaş normal bir savaş değil. Halkımızın üzerinde çok zorlu ve ahlakdışı bir savaş yürütülüyor. Halkımız katlediliyor. Amaçları halkımızı yok etmektir" dedi.

Kürt halkının özgürce yaşamasının engellendiğini dile getiren Cilo şunları kaydetti: "Düşman Kürt, Arap, Süryani halklar üzerinde kapitalist sistemi kurmaya çalışıyor. Özel savaş yöntemleri, taciz ve tecavüzler, kapitalist sistemin yöntemleri halkımıza karşı uygulanıyor. Biz YPJ'li kadınlar bu fikre karşı çıkıyoruz. Bu iktidara karşı çıkıyoruz. Reper Apo'nun felsefesini uygulamak ve hayata geçirmek istiyoruz."
 
Cephe hattında sürekli insansız hava araçları dolaştığını hatırlatan Cilo, "Üzerimize her gün obüs atılıyor. Biz irademizi geriye çekmiyoruz ve burada direniyoruz. Şehit düşen, yaralanan arkadaşlarımız bize güç veriyor, irademizi daha da güçlendiriyor. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz, bu süreci aşmak istiyoruz" diye konuştu.

'EFRİNLİ KADINLARIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ'
Konuşmasında Efrînli kadınlara yönelik işkence haberlerini de hatırlatan Cilo, kendisinin de Efrînli olduğunu dile getirdi. Cilo şöyle devam etti: "Ben Efrînli YPJ'li bir kadınım. Efrîn savaşı beni etkiledi, savaşa ve YPJ'ye katıldım. Efrîn'de savaş uygulamaları, Efrînli kadınlara işkence yapmaları, bunlar benim üzerimde çok büyük etki yarattı. Bütün bu saldırıların intikamını almak istedim."

Mücadelelerinin aynı zamanda işkence gören, katledilen kadınların intikamı olduğunu dile getiren Cilo, "Efrînli kadınlara yönelik işkence ve zulmü lanetliyoruz. Bütün dünyada iktidarlar işkence ve zulüm siyasetlerini kadınlar üzerinden yürütüyorlar. Ve özgürlüklerinden mahrum bırakıyorlar. Bütün bunlara karşı çıkıyoruz. Efrîn'de kadınları ve çocukları öldürdüler. Amaçları kadınların iradesini kırmaktı. Aksine irademiz günden güne daha da güçleniyor. Bütün bu saldırıların intikamını alacağız. Bu yoldan ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kapak foto: Arşiv