28 Mart 2024 Perşembe

Eve dönmeye çalışan 23 göçmen işçi kamyon kazasında öldü

Hindistan'da kısıtlayıcı tedbirler nedeniyle işsiz kalan ve köylerine dönmek üzere yola çıkan 23 göçmen işçi kamyon kazasında öldü. Yerel yetkililerden Abishek Singh, 35 yaralı arasında kadın ve çocukların olduğunu söyledi.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında kısıtlayıcı tedbirlerin sürdürdüğü Hindistan'da göçmen işçileri taşıyan kamyon başka bir araca çarptı. Kazada en az 23 kişinin öldüğü belirtildi.
 
Yedi haftadır süren kısıtlayıcı tedbirler nedeniyle işsiz kalan göçmen işçiler başkent Yeni Delhi'den Jarkand, Batı Bengal ve Bihar eyaletlerindeki köylerine gitmek üzere yola çıktı. Sabah erken saatlerde Uttar Pradesh eyaletinde meydana gelen kazada, en az 23 kişinin öldüğü açıklandı.

Yerel yetkililerden Abishek Singh, yaklaşık 40 erkek, kadın ve çocuğu taşıyan kamyonun Auraiya bölgesinde park halindeki başka bir kamyona çarptığını söyledi. 35 kişinin yaralandığını dile getiren Singh, yaralılar arasında kadın ve çocukların olduğunu aktardı. Kazanın şöforün uyuması nedeniyle meydana geldiği sanılıyor.

MİLYONLARCA GÖÇMEN İŞSİZ KALDI
25 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında bir gecede milyonlarca göçmen işçi işsiz kaldı. Gelir kaynağını kaybeden göçmen işçilerin çoğu, toplu taşımanın da sınırlandırılmasıyla köylerine yüzlerce kilometre yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

Maharaştra eyaletinde, 8 Mayıs'ta, sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlerine yürüyerek dönmek zorunda kalan ve raylarda uyuyan göçmen işçilere yük trenin çarpması sonucu 16 kişi yaşamını yitirmişti. Uttar Pradeş ve Madhya Pradeş eyaletlerinde de geçen hafta meydana gelen kazalarda toplam 14 göçmen işçi ölmüş, 50 kişi yaralanmıştı.