18 Mayıs 2024 Cumartesi

Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi Almanya'da sahnede

Fransız yazar Mougel'in kaleme aldığı, bir işçi oyunu olan Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi Almanya'nın Berlin, Bielefeld ve Hamburg kentlerinde sahne aldı. 

Bilim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde faaliyet yürüten Tiyatro İmge, Avrupa turnesini sürdürüyor. Fransız yazar Mougel'in kaleme aldığı, bir işçi oyunu olan Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi Almanya'da başkent Berlin, Bielefeld ve Hamburg'ta sahne aldı. 

Kapitalist sistemde kadın işçilerin işyerlerinde ve evlerinde maruz kaldıkları emek ve beden sömürüsünü gözler önüne seren oyun Ayşenur Demir ve Ahmet Uçar tarafından sergileniyor. İki karşıt sınıfı konu edinen oyunda insan ruhunun metalaşması derinden ele alınırken, kapitalist sistemde işçilerin geleceksizliğine dikkat çekiyor, örgütlenmenin önemine vurgu yapıyor. 

Tutsakların Sesi Platformu'nun (TSP) tarafından organize edilen etkinliklerde sahne alan oyun izleyicilerden tam not alırken, sanatçıların performansı da göz doldurdu. 

Oyunların ardından hem sanatçıların, hem de TSP adına yapılan konuşmalarda işçi ve emekçilerin, kadınların, ezilenlerin alın terinin sömürülmesine karşı örgütlü mücadele yürütülmesi gerektiği kaydedildi.

ERWİN MOTOR: BİR ADANMIŞLIK HİKAYESİ OYUNUN ALMANYA'DA SAHNELENECEĞİ KENTLER
5 Mayıs Pazar günü Stuttgart'ta 15.00, 10 Mayıs Cuma günü Frankfurt'ta 19.00'da sahnelenecek.