25 Nisan 2024 Perşembe

Ermenistan ve Karabağ'da sıkıyönetim ve seferberlik ilan edildi

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan ordusu arasında bu sabah başlayan çatışma sonrası Ermenistan ve Dağlık Karabağ'da sıkıyönetim ve seferberlik ilan edildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki gerilimin yeniden tırmanması üzerine ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini açıkladı.

Facebook hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Değerli vatandaşlar, şu anda Ermenistan hükümetinin kararıyla sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan edildi. Seferberlik kapsamındaki herkesi askerlik şubelerine başvurmaya çağırıyorum" dedi.

KARABAĞ CUMHURBAŞKANI: YAŞANANLARIN SORUMLUSU ALİYEV
Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan, Karabağ Parlamentosu özel oturumunda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Harutyunyan ülkede sıkıyönetim ve 18 yaş üstü için seferberlik ilan edildiğini duyurdu.

Harutyunyan "Biz defalarca savaştan yana olmadığımızı dile getirdik, fakat savaşa hazırız. Bizden daha çok barışsever ve barıştan yana olan yok. Biz savaş istemedik, bu savaş bize mecbur kılındı ve biz vatanımızı, ailelerimizi savunmalıyız.

"Mevcut durumun ve gelişmelerin tüm sorumluluğu Azerbaycan'ın siyasi ve askeri yönetiminin üzerindedir. Bölgede İnsani krizin yaşanması halde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bizzat sorumlu olacak" diye belirtti.