3 Mayıs 2024 Cuma

Erdener Demirel'in özgürlüğü için Almanya'da eylemler

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşı Erdener Demirel'in özgürlüğü için Almanya'nın Duisburg, Köln, Frankfurt ve Mannheim kentlerinde eylemler düzenlendi.

Almanya'nın Duisburg, Köln, Frankfurt ve Mannheim kentlerinde 2006'dan bu yana tutsak olan Alman vatandaşı Erdener Demirel için eylemler düzenlendi.

Eylemler "Erdener'i eve getirilmeli" dayanışma komitesi, AGİF ve Kızıl Yardım'ın çağrısıyla yapıldı. Frankfurt kent merkezinde yapılan eyleme AGİF, ATİK, Frankfurt Kürt Toplum Merkezi ve Young Struggle üyeleri de katıldı. Eylemde dayanışma komitesinin açıklaması okundu. Eylemde yapılan konuşmalarda, "Tecavüzcü, katliamcı, mafyacı tutukluları serbest bırakan Türk devletin siyasi tutsakları koronavirüse rağmen hapiste tutuyor. Alman vatandaşı olan Erdener Demirel'in Almanya'ya iadesi için Alman yetkilileri harekete geçmeye çağrıyoruz" denildi.

Tekirdağ'da tutsak olan Erdener Demirel'in büyüdüğü Duisburg kentinde de eylem yapıldı. AGİF ve Kızıl Yardım'ın yanı sıra Demirel'in ailesi adına konuşmalar yapıldı. Aile adına yapılan konuşmada, Erdener'in hastalıklarına dikkat çekildi ve annesinin hasta olmasından dolayı ziyaret edemediği vurgulandı.

Köln kentinde ise Wallrafplatz meydanında toplanan kitle "Siyasi tutsaklara özgürlük" yazılı pankart ve "Erdener Demirel'e özgürlük dövüzleri" açtı. Eylemde ayrıca tutuklu Hozan Cane'nin yeğeni Agit Keser'de katılarak bir konuşma yaptı. Keser, tutuklu Alman vatandaşların mahkemelerine dikkat çekti.

Mannheim kent merkezinde "Erdener'i eve getirilmeli" yazılı afişler asıldı.