21 Mayıs 2024 Salı

'Eğer şehitler ölümsüzdür diyorsak bu onların yolunda yürüdüğümüz içindir'

Rojavalı komünistler, Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla yaptıkları anmalarda devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi, "Aramızdan aldıkları her bir yoldaşın yerine, onlar adına savaşacak binlerce genç yetiştireceğiz" dedi.

Rojavalı komünistler, Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla yaptıkları etkinliklerde devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri andı, mücadele miraslarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Hesekê'de Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Dijwar Şehitliği'nde anma düzenledi. Rojava devrim savunmasında ölümsüzleşen savaşçıların resimlerini taşıyan Rojavalı komünistler, sık sık "Kanımızla canımızla seninleyiz ey şehit" ve "Şehitler ölümsüzdür" sloganlarını attı. Anmaya geçtiğimiz aylarda Til Temir cephesinde ölümsüzleşen Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Zagros Hesekê'nin ailesi de katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada TKŞ adına konuşan Cemil Seydo, tüm şehit ailelerini selamladı. Şehitlerinin devrim topraklarının umudu olduğunu dile getiren Seydo, "Bütün şehitlerimizi anıyoruz. Komutanımız Baran Serhat Rojava devrimi için Serêkaniyê'de kendini feda etti. Şehit Baran'ın yolundan yürüyeceğiz. Şehit ailelerimizle başımız dik" diye konuştu.

Türk devletinin bütün gücüyle Rojava'ya saldırmak istediğini dile getiren Seydo, "Özgürlük yolunda yürüyeceğiz. Yerden göğe kadar işgale karşı duracağız" dedi.

'BİZDEN BİR BARAN ALDILAR, BİZ BİNLERCE BARAN YETİŞTİRİYORUZ'
Anmada konuşan Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi Destan Serhat da şehitlerin tüm Kuzey ve Doğu Suriye halkları için kendilerini feda ettiğini söyledi. Destan Serhat, "Rojava halkları eğer bugün özgür ise bu ağır ve değerli bedellerle, yoldaşlarımızın kanlarıyla olmuştur. Faşist Türk devleti ve işbirlikçileri her gün savaş cephesinde yoldaşlarımıza saldırıyor. Yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehit düşüyor. İstiyorlar ki irademiz kırılsın. Ama saldırıları irademizi asla kıramaz" diye konuştu.

Devrimci komünist gençler olarak şehitlerin yolundan yürümeyi sürdüreceklerini dile getiren Destan Serhat şöyle devam etti: "Biz Baran yoldaşımız şehit düştüğünde onu halaylarla, analarımızın zılgıtlarıyla uğurladık. Eğer biz şehitler ölümsüzdür diyorsak, bu onların yolundan yürüdüğümüz içindir. Sesimiz düşmana iyi gitsin. Aramızdan aldıkları her bir yoldaşın yerine, onlar adına savaşacak binlerce genç yetiştireceğiz. Bizden bir Baran aldılar, biz binlerce Baran yetiştiriyoruz. Bir Alişer'i aldılar, binlerce Alişer yetiştiriyoruz. Şehitlerin yolundan yürüyenlerin, şehit Baran'ın öğrencilerinin iradesi kırılamaz."

Şehit Alişer Tugayı'nda şehit düşen savaşçıları anan Destan Serhat, "Onlar Şehit Alişer Tugayı kurulduğunda, yolundan yürüyeceklerine söz verenlerdir. Kahramanca şehit düştüler. Söz veriyoruz ki biz de onların yolunda olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Zagros Hesekê'nin mezarı ziyaret edildi.

CKŞ: ÇAĞRIMIZ ŞEHİTLERİN YOLUNDAN İLERLEMEKTİR
CKŞ de Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Qamişlo'da bulunan Delil Xaruhan Şehitliği'nde anma düzenledi.

Şehitlikte bir araya gelen gençler, mezarları ziyaret etti. Gençler adına açıklama yapan CKŞ üyesi Lara Yasin, şehitlerin yaşam kaynakları olduğunu belirtti, "Partimiz kuruluşundan itibaren şehitlerin yolundan ilerledi. Bizlerde ilk şehidimiz Erdal Balcı yoldaştan, Baran ve Zilan yoldaşlara kadar şehitlerin yolunda yürümeyi sürdüreceğiz. Onlardan yaşamı, özgürlük ve sosyalizm mücadelesi için feda ruhunu kuşanmayı öğrendik. Özgür ve onurlu biçimde nasıl yaşayacağımızı onlardan öğrendik" şeklinde konuştu.

Kasım ayında tüm şehitleri andıklarını belirten Lara Yasin şunları belirtti: "Komutan Baran Serhat'ın öğrencileri, Zilan Destan'ın yoldaşlarıyız. Kürdistan topraklarında özgürlüğü ve sosyalizmi yaratana kadar onların yolundan yürüyeceğiz."

Türk devletinin saldırılarının yoğunlaştırdığını hatırlatan Lara Yasin, "İşgalci, sömürgeci Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Gulo Ailesine, Apê Yusif ve torunlarına yönelik faşist saldırıyı kınıyoruz. Topraklarımızın savunması için kendimizi örgütleyeceğiz. Özgürlük ve sosyalizmin kazanması için mücadeleye devam edeceğiz. Sözümüzü yineliyoruz, sonuna kadar şehitlerin yolundan ilerleyeceğiz" dedi.

Tüm Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye gençliğine çağrıda bulunan Lara Yasin şunları vurguladı: "Çağrımız, şehitlerin yolundan ilerlemektir. Onlar yolumuzu aydınlatıyorlar. Şehitlerin devrettikleri silahları kaldırın. Ve bu silahlarla işgalci Türk devleti ve emperyalist devletlere karşı topraklarını koruyun. Yaşasın özgürlük, yaşasın sosyalizm."