2 Mayıs 2024 Perşembe

Efrîn İçin Ulusal İnisiyatif kuruluş kongresi sonuç bildirgesi açıklandı

Efrîn İçin Ulusal İnsiyatif kuruluş kongresinin sonuç bildirgesi açıklandı. İnisiyatif, Türk devletinin Kurmênc (Efrîn) Dağı’nda halka karşı işlediği soykırım suçlarından uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışacaklarını belirtti.

Efrîn İçin Ulusal insiyatif, 22 Ağustos'ta gerçekleştirdiği kuruluş kongresinin sonuç bildirgesini açıkladı.

Efrîn İçin Ulusal İnisiyatif bugün Almanya'nın Bonn kentinde kuruluş toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya 80 aktivist, aydın, akademisyen ve yurt dışında yaşayan insiyatif üyeleri de olan Efrîn'li gazeteciler katıldı.

Efrîn İçin Ulusal insiyatif kuruluş kongresi sonuç bildirgesi şöyle:

"İnisiyatif işgalci Türk devletinin Kurmênc (Efrîn) Dağı'ndaki halka, kadınlara, çocuklara, doğaya, tarihi yerlere  karşı suçlarının kamuoyuna yansıması için öneri ve kararlar geliştirdi. Efrîn'de soykırım suçu işleyenlerin uluslararası mahkemeye sunulması için çalışacağız. Katılımcılar Efrîn'den göç edenlere imkanları dahilinde yardım etme sorumluluğunu üstlendiler. İnsiyatif üyeleri durumu yakından takip edip gerçekleri açıklamaları için uluslararası insani örgütleri ve tarafsız yayın yapan kuruluşları Efrîn ve Şehba'ya göndereceklerini belirttiler.

"Katılımcılar Efrîn halkının davasına hizmet için Türk devleti ve çetelerinin işgalini meşru gösteren yerel ve bölgesel dünya kurumları karşısında duracaklarını belirttiler. Efrîn'li göçmenlerin güvenli bir şekilde dönüşleri için uluslararası düzeyde çalışma yürütülecektir.

"Toplantı sonunda 13 kişiden oluşan yürütme meclisi kuruldu. Yürütme diplomatik, hukuki, kültürel ve mali komiteler oluşturup yöneteceklerdir. Komite işgal edilen Efrîn davasını maddelerine göre yayınlayıp çalışmaların yürütülmesi için planlama yapacaktır."