18 Mayıs 2024 Cumartesi

Efrîn halkı Cindirêsê direnişine desteğe gidiyor

AKP/Saray rejiminin Cindirêsê ilçesinde yönelik yoğun saldırısına karşı Efrîn halkı direnişe destek olmak için ilçeye gidiyor.
Efrin'in Cindirêsê ilçesinde son günlerin en yoğun saldırıları yaşanıyor. İlçe merkezi ve çevresi TSK savaş uçakları tarafından aralıksız bir şekilde bombalanıyor.
 
İlçenin birçok köyünde ve çevresinde ise YPG/YPJ savaşçıları ile TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
 
Efrin kent merkezinde yaşayan binlerce kişi, Cindirêsê halkının direnişine destek sunmak için ilçeye gidecek.
 
Efrin'deki Dersim Hastanesi önünde toplanan Efrînliler, burada basın açıklaması yaptıktan sonra Cindirêsê ilçesine hareket etti.
 
Hastane önünde konuşan Efrin Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Mistefa Hesen, "Efrin halkı şuana kadar işgalcilere karşı direndi, direnmeye devam ediyor. Biz Efrin halkı olarak yüzünüzü çatışmaların sürdüğü Efrin'e dönüyoruz. Cindirêsê'de yaşayan halk ve orada direnen savaşçılara canlı kalkan olmaya gidiyoruz" dedi.
 
BM kararına rağmen halen saldırıların durmadığına dikkat çeken Hesen, "Halkımızın direniş kararı BM'nin aldığı ateşkes kararından daha güçlüdür. Yüzümüzü Cindirêsê'ye dönüyoruz. Bütün dünya sesimizi duysun. Bu topraklarda direnerek öleceğiz ya da bu direnişi kazanacağız. Arinlerin, Barinlerin direndiği topraklarda bizde Efrin halkı olarak direneceğiz. Efrin halkı direnmekte kararlı, şimdi Cindirêsê'ye doğru yola çıkacağız. Kararlıyız halkımızın iradesi çeteler karşısında kazanacak" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından kitle Cindirêsê'ye doğru hareket etti.