3 Temmuz 2024 Çarşamba

'Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğü için mücadelemiz sürecek'

Açlık grevi direnişini sonlandıran enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nu ziyaret eden heyette yer alan YS üyesi, "Açlık grevinin bedeni üzerindeki etkilerini telafi etmesi zaman alacak ve mevcut tutukluluk koşulları altında bu süreç daha da zorlaşıyor. Onun serbest bırakılması için kamuoyu baskısı çok önemli" dedi. YS, Piroğlu serbest bırakılana dek mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Sırbistan-Türkiye arasındaki kirli pazarlıklar sonucu üç yılı aşkın süredir Sırbistan'da rehin tutulan enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu, ikinci kez başladığı açlık grevini 26 Haziran'da 136. gününde sonlandırdı. Piroğlu, Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri'nin (DKP/BÖG) çağrısıyla direnişini sonlandırırken, Piroğlu'nun özgürlüğü için eylemler sürüyor.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından oluşturulan bir heyet 21-22 Haziran tarihlerinde, açlık grevi direnişini sürdürdüğü sırada Ecevit Piroğlu'nu ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından heyette yer alan Young Struggle (YS) üyesi bir genç ETHA'ya konuştu. Piroğlu'nun sağlık durumunun son derece kötü olduğunu söyledi, özgürlüğü için mücadelelerin süreceğini kaydetti.

'PİROĞLU'NUN MÜCADELESİ VE KARARLILIĞI HERKES İÇİN BİR İLHAM KAYNAĞI'
Ecevit Piroğlu'nun Gezi direnişinde en ön saflarda yer aldığını, daha sonra yüzünü Rojava'ya döndüğünü hatırlatan sosyalist genç, Piroğlu'nun DAİŞ'e karşı mücadele yürüttüğünü kaydetti. "Bu nedenle, Türk hükümeti tarafından hedef alındı ve nihayetinde Sırbistan'da tutuklandı" diyen YS üyesi, Piroğlu'nun mücadelesinin ve kararlılığının herkes için bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Açlık grevi eylemine ara veren Ecevit Piroğlu'nun gösterdiği tüm direnişe rağmen durumun hala belirsizliğini koruduğuna dikkat çeken YS üyesi, Piroğlu'nun hayatının tehlikede olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini söyledi. YS üyesi, "Ecevit'in durumu çok ciddi. Açlık grevinin bedeni üzerindeki etkilerini telafi etmesi zaman alacak ve mevcut tutukluluk koşulları altında bu süreç daha da zorlaşıyor. Onun serbest bırakılması için kamuoyu baskısı çok önemli" ifadelerini kullandı.

'SIRP HÜKÜMETİ DAVANIN DÜNYA ÇAPINDA TAKİP EDİLDİĞİNİ BİLMELİ'
Sırp yetkililerin sürekli zorluk çıkardığını belirten YS, enternasyonal dayanışmanın önemine dikkat çekti. "Ecevit'in özgürlüğü için mücadelemiz sürecek. Sırbistan hükümeti, bu davanın dünya çapında takip edildiğini ve Ecevit serbest bırakılana kadar rahat etmeyeceğimizi anlamalıdır. Adalet için her zaman ve her yerde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ecevit için de serbest bırakılana ve Türk faşizminin pençesinden kurtulana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

YS üyesi ziyarete ilişkin de bilgi verdi. Piroğlu'nun sınır dışı edilme tehdidi altında yaşamasının insanlık dışı bir muamele olduğunu kaydeden YS, "Piroğlu'nun sağlık durumu oldukça kötüydü; 43.4 kg ağırlığındaydı ve yürümekte zorluk çekiyordu. Buna rağmen Piroğlu, heyeti gülümseyerek ve ayakta karşıladı. Piroğlu'nun kararlılığından ve uluslararası desteğin öneminden bahsetti, enternasyonal dayanışmadan aldığı güçle bu zor zamanları atlatıyor. Onun bu kararlılığı ve direnci, hepimize ilham veriyor" dedi.