19 Mayıs 2024 Pazar

Düsseldorf'ta toplantı ve gösteri yasasına karşı eyleme polis saldırısı

Düsseldorf'ta toplantı ve gösteri yasasına karşı düzenlenen eyleme polis saldırdı. Saldırıda gözaltına aldığı Young Struggle üyesine otoparkta işkence yaptı.

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyalet hükümetinin çıkarmak istediği toplantı ve gösteri yasasına karşı eylemler devam ediyor.

Yeni yasaya göre polis gerekçe göstermeksizin eylem ve mitingleri iptal edebilir, ayrıca kanıt olmaksızın şüphe üzerine kişileri 24 saat gözaltında tutabilir.

Ayrıca, avukat görüşmeleri de önemli oranda kısıtlanıyor.

Uzun zamandır yürürlüğe konulmak istenen ve özelikle antifaşist hareketin eylem haklarını kısıtlayan yasa tasarısı aylardır protesto ediliyordu. Yürürlüğe konulmak istenen eylem yasası polislerin genel çekim yapmasını, gizli ses ve video kaydı alabilmesini, arama yapabilmesini ve sivil polisleri kendini tanıtma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının önünü açan, eylemcilerin ise tek tip kıyafet giymesini, yüzlerini saklamasını, polis şiddetine karşı sivil kişilerin şahitlik yapabilmesini engelleyen bir politikaya sahip.

Haftasonu Düsseldorf'ta toplanan onbinler yasayı protesto ederken polis yürüyüşe saldırdı, yüzlerce antifaşisti çember içine aldı. 

Saldırıda onlarca kişi gözaltına alınırken, Young Struggle üyesi bir gencin otoparkta işkence ile gözaltına alınması kameraya kaydedildi.