26 Nisan 2024 Cuma

DSG Sözcüsü: Hesekê Cezaevinde durum kontrol altına alındı

DSG Resmi Sözcüsü Kîno Gebriyel, Hesekê Cezaevi'nde tutulan IŞİD çetelerinin kaçma girişiminin engellendiğini ve cezaevindeki durumun tamamen kontrol altına alındığını aktardı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Kîno Gabriyel, Hesekê Cezaevi'nde tutulan yaklaşık 5 bin IŞİD çetesinin kaçma girişiminde bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

IŞİD çetelerinin dün akşam saatlerinden itibaren kaçma teşebbüsünde bulunduğunu aktaran Gabriyel, "Çete üyelerinin bulundukları koğuş ve koridor kapılarını yerinden sökerek cezaevinde kontrolü ele almaya başlamaları üzerine Anti-Terör ve Özel Kuvvet birimlerimiz müdahale etmek zorunda kalmıştır" dedi.

IŞİD çetelerinin yarattığı kargaşanın bir tam gün sürdüğünü belirten Gabriyel, "Güçlerimiz ve uluslararası koalisyon temsilcileri ile IŞİD tutukluları arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Cezaevinde durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Uluslararası IŞİD Karşıtı Koalisyonu'nun tutuklu IŞİD çetelerinin akıbeti, daha iyi güvenlik önlemleri ve tutukluların bulunduğu koşulların iyileştirilmesi konusunda gerekli desteği sunacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.