6 Mayıs 2024 Pazartesi

DSG Sözcüsü Gabriel: Sina Cezaevinde durum kontrol altında

Heseke Cezaevinde IŞİD'lilerin çıkardığı karışıklık ve kaçma girişimini ilişkin açıklama yapan DSG Sözcüsü Kino Gabriyel, herhangi bir IŞİD'linin kaçmadığını ve cezaevinde kontrolün sağlandığını duyurdu.

Hesekê'deki Sina Cezaevinde tutulan yaklaşık 5 bin IŞİD'li karışıklık çıkararak kaçma girişiminde bulundu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan DSG Sözcüsü Kino Gabriyel, bazı IŞİD'lilerin kaçtığına dair iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

Karışıklık esnasında IŞİD'li çetelerin cezaevinin alt katını kontrol altına aldığını ifade eden Gabriyel, "Cezaevinin iç giriş kapısını kırdılar ve odaları birbirinden ayıran duvarları kırdılar" dedi.

'DURUM KONTROL ALTINDA'
Olayın duyulmasıyla birlikte Anti Terör Güçlerinin duruma müdahale ettiğini vurgulayan Gabriyel, Anti Terör ekiplerinin hem cezaevi içinde hem de dışında durumu kontrol altına aldığını kaydetti.

Durumun şu an tamamen kendi kontrolleri altında olduğunu vurgulayan Gabriyel, kesinlikle herhangi bir IŞİD çetesinin kaçmadığının altını çizdi.

Gabriyel açıklamasında son olarak şunları belirtti: "Bu tarz olaylar IŞİD'in kontrol altına alınması açısında DSG'nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ancak tutuklu IŞİD'liler ve kamplardaki aileleri için uluslararası toplum ve Uluslararası Koalisyon DSG'ye destek vermelidir."