18 Mayıs 2024 Cumartesi

DSG Genel Komutanlığı, Qereçox şehitlerini andı

İşgalci Türk devletinin 25 Nisan'da Qereçox Dağı'na yönelik hava saldırısının yıl dönümüne ilişkin açıklama yayımlayan DSG Genel Komutanlığı, Qereçox şehitlerini andı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Qereçox Dağı'na yönelik hava saldırısında yaşamını yitiren YPG ve YPJ'li savaşçıları andı. Açıklamada, "Kuzey ve Doğu Suriye Şehitleri Günü dolayısıyla Qereçox şehitleri şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" denildi.

DSG, "İşgalci Türk devletinin 25 Nisan 2017 tarihinde Qereçox Dağı'na hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda YPG ve YPJ'li 20 savaşçı yaşamını yitirmişti. Saldırının amacı IŞİD'e karşı ilerleyişimizi durdurmak, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesine darbe vurmaktı. İşgalci Türk devleti saldırılarına 2018'de Efrîn'de, 2019'da Serêkaniyê ve Girê Spî'de devam etti" diye kaydedildi.

'SALDIRIYLA MÜCADELE GÜCÜMÜZ HEDEFLENDİ'
Kürdistan ve Suriye halklarının IŞİD ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı büyük bedeller verdiğini ve yüzlerce genç kadın ve erkek canlarını feda ettiğini vurgulayan DSG, "Bu mücadele sonucunda IŞİD bölgede fiziki olarak yok edildi ve IŞİD terörüne karşı mücadelemiz yeni bir aşamaya geçti. İşgalci Türk devletinin Qereçox Dağı'na yönelik saldırısının amacı bu mücadele gücümüzü zayıflatmak ve ilerlemememizi durdurmaktı. Ancak bu engelleme girişimlerine rağmen halkımızın işgale ve her türlü gericiliğe karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesi daha güçlü bir şekilde devam ediyor" diye belirtildi.

ÇETELERCE BÖLGEDE PROVOKASYON YARATILIYOR
Qamişlo'da Difa El Weteni çetelerinin provokasyonlarına da değinilen açıklamada, çeteler ile Asayiş güçleri arasında çatışmalar yaşandığı ifade edildi. Difa El Weteni çetesinin güvenlik ve istikrarı bozmak için uzun süredir provokasyonlara başvurduğuda dikkat çekilen açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan çatışma ve provokasyonlarda hem asayiş üyeleri hem de halk şehit düştü. Yine Benî Seba kabilesi öncülerinden Hayis El Ciriyan, barışçıl girişimleri nedeniyle Difa El Weteni grubu tarafından şehit edildi. Şehit ailelerimize ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz" denildi.

MÜCADELE KARARLIKLILA DEVAM EDECEK
DSG, "Bir kez daha 25 Nisan 2017'de şehit düşen yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, halkımızı ve halkımızın kazanımlarını korumak için gericiliğe ve işgale karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla yükselteceğiz" diye belirtti.