19 Nisan 2024 Cuma

DSG: Deyr ez Zor kırsalı tamamen özgürleştirildi

DSG Genel Komutanlığı, Deyr ez Zor kırsalı tamamen özgürleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, "Şeddade ve Hol kollarındaki çatışmalarda 16'sı emir 418 çete öldürülmüş ve 29 çete de sağ yakalanmıştır" diye kaydedildi.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Deyr ez Zor kırsalının tamamen özgürleştirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca hamlenin bilançosuna ilişkin ayrıntılar da paylaşıldı.
 
Dişişa beldesini özgürleştirme, Suriye-Irak sınırında güvenliği sağlama ve Heseke'nin tüm kırsalını IŞİD çetelerinden temizlenmesi için 3 Haziran'da yeniden başlatılan hamlenin Irak ordusu ve Uluslararası Koalisyon ile koordineli bir şekilde yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Şeddade ve Hol'den olmak üzere iki koldan başlayan hamlede; stratejik olan Dişişa beldesi ve bağlı köyleri, Xabur Nehri kıyısındaki El Suwer ve Mergede beldelerine bağlı köyler, Tel Sefuk bölgelerinin de aralarında bulunduğu 7136 kilometrekarelik alanın ve Irak sınırı boyunca 191 km'lik hattın özgürleştirilmesiyle güçlerimiz Irak ordusu ile sınırda buluşmuş ve bu şekilde Deyr ez Zor kırsalının tamamı özgürleştirilmiştir" diye belirtildi.
 
DSG savaşçılarının yüzlerce sivili kurtardığını ve çatışma bölgelerinden uzaklaştırdığı vurgulanan açıklamada, "Köylerde savaşçıların ilerleyişini engellemek amacıyla IŞİD çeteleri tarafından döşenen çok sayıda mayın ile yeraltı tünelleri birliklerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir" denildi.
 
Uluslararası Koalisyon güçlerinin de aktif bir şekilde operasyona katıldığını; çeteleri ve üslerini havadan ve karadan hedef aldığı ifade edilen açıklamada, "Güçlerimiz çetelerle doğrudan çatışmalara girmiş, şiddetli çatışmalarda orta ve ağır silahlar kullanılmış, çeteler saldırılarında bombalı araçlar kullanmışlardır. Şeddade ve Hol kollarındaki çatışmalarda 16'sı emir 418 çete öldürülmüş ve 29 çete de sağ yakalanmıştır" diye kaydedildi.
 
Ayrıca IŞİD çetelerine ait çok sayıda silah ve cephanenin ele geçirildiğini belirtilen açıklamada, çatışmalarda 4 DSG savaşçısının hayatını kaybettiği ve 22 savaşçının ise yaralandığını ifade edildi.