18 Mayıs 2024 Cumartesi

DSG: 9'u JÖH-PÖH olmak üzere 21 asker ve ÖSO çetesi öldürüldü

DSG, son 24 saatte Efrîn'de yaşanan çatışmalarda 9'u JÖH-PÖH üyesi olmak üzere 21 asker ve ÖSO çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, son 24 saatte Efrîn'i işgal saldırısına ilişkin bilançoyu açıkladı.
 
MABATA
 
DSG savaşçıları ile TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri arasında gece geç saatlere kadar şiddetli çatışmalar yaşandı. Aynı zamanda bölge TSK tarafından yoğun top atışları ve hava saldırısına uğradı.
 
ŞERA
 
Şera'da DSG savaşçıları ile TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri arasında gece geç saatlere dek çatışma yaşandı. Ayrıca TSK bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Çatışmalar özellikle Baflune ve Çeme köyleri tarafında yoğunlaştı. DSG, Çema ve Omera köyleri tarafında içinde asker ve ÖSO çetelerinin olduğu bir BMB tipi zırhlı aracı imha etti.
 
RACO
 
Raco'da DSG savaşçıları ile TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri arasında yaşanan çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü. Ayrıca bölge TSK tarafından hava saldırıları ve top atışlarına uğradı. Mosaka köyünde DSG ve JÖH-PÖH arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucunda en az 9 JÖH-PÖH hayatını kaybetti.
 
CİNDİRÊSÊ
 
Saldırının başından beri cephede çatışmalar durmadı. DSG, TSK ve ÖSO çetelerine karşılık veriyor. Dün öğleden sonra Hemilka ve Heclire köylerinde DSG ile DSG savaşçıları ile TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hemilka köyünde 3 ÖSO çetesi öldürüldü, 5 ÖSO çetesi de yaralandı. Heclira köyünde ise 2 asker ve 7 ÖSO çetesi öldürüldü, 8 ÖSO çetesi de yaralandı.
 
Sabah saatlerinden itibaren TSK savaş uçakları Cindirêsê merkezini bombalıyor.
 
ŞİYÊ
 
Sabah saatlerinden beri Şiye ilçesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Ayrıca TSK, ilçe merkezi ile çevre köylerine hava saldırısı ve top atışı gerçekleştirdi.