26 Nisan 2024 Cuma

DKG: Pontus Rum Soykırımını unutma

DKG, 19 Mayıs 1919 Pontos Rum Soykırımını Anma Günü'nde Paris, Zürih ve Basel'de Türkçe, Almanca ve Fransızca dillerinde "Pontus Rum Soykırımını unutma" yazılı pankartlar astı.

Devrimci Karadeniz Gençliği (DKG), 19 Mayıs 1919 Pontos Rum Soykırımını Anma Günü'nde Fransa başkenti Paris, İsviçre'nin Zürih ve Basel kentlerinde Türkçe, Almanca ve Fransızca dillerinde "Pontus Rum Soykırımını unutma" yazılı pankartlar astı.

DKG, yaptığı açıklamada "19 Mayıs Pontos Rum Soykırımını Anma Günü nedeniyle Paris, Basel ve Zurih şehirlerinde farkındalık yaratabilmek için pankart asma eylemi gerçekleştirdik. Pontos'lu devrimciler olarak yaptığımız eyleme Türk ve Kürt devrimci yoldaşlarımızda destek oldular. Türkçe, Almanca ve Fransızca yazılı pankartlarımız işlek caddelere asıldı" denildi.

Devrimcilere, aydınlara, demokratik kitle örgütlerine ve siyasetçilere çağrı yapan DKG, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Pontos Rum Soykırımı konusuna duyarlı olun, bizi duyun, bize ses olun... Evet sesimiz bugün cılız ancak, eylemimiz gelecek için umut niteliğindedir...

Pontos Soykırımını Unutma!
Den ksehnó thin genoktonia tou póntos!
Δεν ξεχνώ την γενοκτονία του Πόντου.
Yaşa Pontos!
Zito o Pontos!
ζήτω Ό Πόντος
Yaşasın Devrimci Dayanışma!"