23 Nisan 2024 Salı

Devrimci Komünist Gençler Kobanê'de şehitleri andı

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında CKŞ'ye bağlı Roza Renas Futbol Takımı ile Kobanê'nin Girîk köyü takımı arasında şehitler anısına futbol maçı oynandı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kasım Şehitler Ayı etkinliklerine devam etti.

CKŞ'ye bağlı Roza Renas Futbol Takımı ile Kobanê'nin Girîk köyü takımı arasında şehitler anısına futbol maçı oynandı.

Maç sonrası CKŞ üyeleri, takım futbolcuları ile birlikte Dicle Şehitliği'nde anma gerçekleştirdi. Gençler "Şehitler ölümsüzdür" sloganı atarak Rojava devriminin komünist genç öncüsü Zilan Destan'ın mezarını ziyaret etti.

CKŞ adına yapılan konuşmada, 4 Kasım 1994'te ölümsüzleşen Erdal Balcı'dan bugüne kadar canfeda direnişin devam ettiği vurgulandı. Rojava devriminin savunulması ve inşası için gençliğin oynadığı öncü role dikkat çekilen konuşmada, "Bugün ve gelecekte devrimin savunması ve ilerletilmesi için yine gençlik en önde olacak. Gençliğin ve devrimin geleceği birdir ve hedef Rojava devrimini sosyalizme taşımaktır" denildi. Tüm gençlere Zilan Destan'ın mücadele mirasına sahip çıkma ve izinden yürüme çağrısı yapılan konuşmada, "Tüm şehitler huzurunda bir kere daha söz veriyoruz. Kızıl yıldız ve orak çekiçli bayrağımız her zaman yükseklerde dalgalanacak" denildi.

Anmada sık sık "Şehitler ölümsüzdür" ve "Zilan Destan ölümsüzdür" sloganları atıldı. CKŞ üyeleri, daha sonar Şehit Aileler Meclisi'nin her ay düzenlediği anma etkinliğine katıldı.

PİRSUS ŞEHİTLERİ ORMANI'NA AĞAÇ DİKİLDİ
CKŞ üyeleri, Kasım Şehitleri Ayı etkinliklerine Suruç şehitleri anısına ağaç dikerek devam etti. Kobanê'de bulunan Pirsus Şehitleri Ormanı'nda bakım ve temizlik yapan gençler, ormanlığa yeni ağaçlar ekti.