8 Mayıs 2024 Çarşamba

Devrim şehitleri Kobanê'de anıldı

Rojavalı komünistler, Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Kobanê'de anma gerçekleştirdi, şehitlere bağlılık sözü verdi.

Rojavalı komünistler Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında devrim ve sosyalizm şehitlerini andı.

Anma, Covid-19 pandemisi önlemleri nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Anmanın yapıldığı salon Rojava devrimi savunmasında şehit düşen devrimcilerin resimleri ile donatıldı, mumların yakıldığı bir köşe oluşturuldu.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, Kasım Şehitler Ayı için hazırlanan sinevizyonun gösterimi yapıldı. Yapılan konuşmada devrim şehitlerinin öncü niteliklerine dikkat çekildi, öncüleşmenin prototipleri olarak görüldükleri vurgulandı. Devrim ve komünizm mücadelesinde binlerce şehidin eşitlik, adalet ve özgürlük uğruna kendilerini adadıkları dile getirilen konuşmada, "Şehitlerimiz ulusal özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesine bağlı dava insanlarıydı. Faşizme ve sömürgeciliğe karşı, kapitalizme, burjuvaziye, sömürü ve zulme karşı devrim mücadelesini büyüttüler. Şehitlerin izinde, onların açtığı yolda ilerlemeyi, devrimimize sahip çıkma görevini başaracağız. Şehitlerimizin gençler ve kadınlara çağrısı, işçi ve emekçilerle birlikte devrimi büyütme ve sosyalizme doğru ilerletmedir" denildi.

Komünist kadınlar adına yapılan konuşmada ise Rojava kadın devriminin önemine vurgu yapıldı. Rojava devrimi için savaşırken ölümsüzleşen komünist kadınların isimlerinin sayıldığı konuşmada, uluslararası komünist kadın önderlerin tarihsel mücadeledeki rollerine dikkat çekildi. Konuşmada kadın devrimini savunmanın önümüzdeki dönemin en önemli görevleri arasında yer aldığının altı çizildi, daha fazla görev üstlenme çağrısı yapıldı. 

Şiirler okunan anma, "Şehid namirin" sloganıyla bitirildi.