26 Nisan 2024 Cuma

Depremin merkez üssü Sisam Adası'nda çok sayıda ev hasar gördü

Ege Denizi'nde meydana gelen depremin merkez üssü olan Sisam Adası'nda çok sayıda ev hasar gördü, tarihi Panagia Theotokou kilisesinin duvarının yıkıldığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssü Ege Denizi açıkları olarak açıkladığı 6,8 büyüklüğünde depremin merkez üssü Sisam (Samos) Adası olduğu öğrenildi. Richter ölçeğine göre deprem 7,1 büyüklüğünde kayda geçti.

Başkent Atina'dan Girit Adası'na kadar ülkedeki geniş bir alanda hissedilen depremde Sisam'da çok sayıda evin hasar gördüğü belirtildi.

TARİHİ PANAGİO THEOTOKOU KİLİSESİ'NİN DUVARI YIKILDI
Karlovasi bölgesinde bazı eski yapıların yıkıldığı, kimi evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiği, çatıların çöktüğü ve tarihi Panagia Theotokou kilisesinin hasar gördüğü belirtildi.

Yunan yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı halka evlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sisam Adası'nda iki kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Adadaki havalimanının çatısında meydana gelen çatlaklar nedeniyle uçuşların bir süre gerçekleştirilemediği aktarıldı.

TSUNAMİ NEDENİYLE EV VE ARAÇLAR SULAR ALTINDA
Karlovasi Limanı'nda ve diğer kıyı bölgelerinde meydana gelen küçük ölçekli tsunamiler sebebiyle çok sayıda araç ve ev sular altında kaldı.

Bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, Sisam yakınında yer alan İkaria Adası'nda toprak kaymaları meydana geldiği, yollarda oluşan hasar nedeniyle bölgede ulaşımın durduğu aktarıldı.