20 Nisan 2024 Cumartesi

Dayanışmanın Sesi Derneği genel kurulunu düzenledi

Köln'de genel kurulunu düzenleyen Dayanışmanın Sesi Derneği, Türkiye ve İran hapishanelerindeki tutsaklara ilişkin gelecek dönem perspektiflerini tartıştı.

Almanya'nın Köln kentinde Türkiye'de ve İran'da tutulan siyasi tutsaklar için faaliyet yürüten Dayanışmanın Sesi Derneği 4 Haziran'da olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Mali ve yıllık faaliyet raporu sunulan genel kurulda gelecek dönem perspektifleri tartışıldı.

Raporda, Köln'de her ayin ilk çarşambası adalet nöbeti tutulduğu, İran Evin Hapishanesinde tutsak Alman vatandaşı ve aktivist Nahid Taghavi, Türkiye Maltepe Hapishanesinde tutsak Alman vatandaşı Patrick Kraicker başta olmak üzere siyasi tutsakların durumunun gündemleştirildiği, ekim ayında yoğun katılımla bir dayanışma festivali düzenlendiği, tutsakların eserlerinin yer aldığı sergi "Duvarları delen çizgiler"in mart ayında Bonn Kültür Merkezi'nde sergilendiği, tutsaklara dönük kartpostal gönderme, panel, eylem, etkinlik çalışmaları yapıldığı yer aldı.

4. DAYANIŞMA FESTİVALİ 20-22 EKİM'DE
Üye sayısının yüzde 30 arttığına işaret edilen genel kurulda Türkiye ve İran'daki siyasi gelişmeler ve hapishanelerin durumu üzerine tartışmalar yürütüldü.

20-22 Ekim'de 4'üncü Dayanışma Festivali'nin düzenleneceği duyurulan genel kurulda, festival içeriği de paylaşıldı. Programın ise yakın bir tarihte açıklanacağı kaydedildi.

Son olarak genel kurulda derneğin beş kişiden oluşan yeni yönetimi seçildi.