1 Mayıs 2024 Çarşamba

Dêrik'te binlerce kişi işgal saldırılarına karşı yürüdü

Türkiye'nin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını kınayan binlerce Dêrikli, yürüyüş düzenledi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik kentinde Şehit Aileleri Meclisi'nin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, yaptıkları yürüyüşle Türkiye'nin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Özgürlük Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe, binlerce kişinin yanı sıra kentteki siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

Türkiye'nin işgal saldırılarında Güney Kürdistan'da yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi bayrakları ve işgal saldırılarını kınayan pankartların taşındığı yürüyüşte sık sık işgal karşıtı sloganlar atıldı.

Yürüyüşün ardından Şehitler Meydanı'nda miting düzenlendi. Burada konuşan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Îbrahîm Feqe, "Türk devleti, Kürt halkının özgürlük, onur ve dil ve kimliğini korumadaki direniş iradesini kıramadı, kıramayacak" dedi. Genç Kadın Birliği Üyesi Azî Berçem ise "Türk devleti ve çeteleri, Güney Kürdistan ve Rojava'da barbarca saldırılarda bulunuyor. Böylesi bir saldırıda birliğimizi güçlendirmeliyiz" diye konuştu. Berçem, genç kadınların işgalcilere karşı direniş öncüsü olacağını vurguladı.