19 Mayıs 2024 Pazar

Dêrazor ve Rakka halkları Eyn İsa direnişine ses verdi

İşgalci çetelerin Eyn İsa ve Til Temir köylerine yönelik saldırıları sürerken, Dêrazor ve Rakka'da yürüyüş yapan halk, DSG savaşçılarının direnişine destek oldu, "Sonuna kadar Eyn İsa halkının yanındayız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrazor ve Rakka kentlerinde Eyn İsa ve Til Temir bölgelerinde yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Dêrazor ve köylerinden yüzlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Ebû Hemam beldesinde bir araya geldi. Eylemde "Türk devletinin işgaline hayır" ve "Dêrazor halkı Eyn İsa halkının yanında" yazılı pankartlar taşındı. Eylemde yapılan açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve çetelerine hayır diyoruz. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin işlediği savaş suçlarını kabul etmiyoruz. Sonuna kadar Eyn İsa halkının yanındayız" denildi.

Rakka'da Suriye Gelecek Partisi'nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe halkın katılımı yoğun oldu, işgal saldırılarına karşı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) destek mesajı verildi.

Halk Evi önünde toplanan yüzlerce kişi, Tişrîn kasabası girişine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde yapılan konuşmalarda, işgal saldırılarına karşı direnişin etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgalcilere karşı topraklarını ve özerk yönetim sistemini savunacağı dile getirilen konuşmalarda, Suriye'de devam eden krizin iç diyalog yoluyla mümkün olacağını belirtildi.

TIL TEMIR, EYN İSA VE ŞEHBA'DA İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR
Fırat Bölgesinde yer alan Eyn İsa'ya yönelik saldırılarını sürdüren işgalci Türk devleti ve çeteleri, Cizir bölgesinde yer alan Til Temir'in kuzeybatısındaki Rus askerlerinin kaldığı üssü de bombaladı. Til Temir ile Zirgan arasındaki yol üzerinde yer alan askeri üste bulunan Rus askerleri saldırıya herhangi bir karşılık vermedi.

İşgalci çeteler bölgede DSG kontrolünde bulunan köylere yönelik bombardımanı sürdürdü. Türk devletinin saldırıları nedeniyle bölgenin elektrik istasyonu da zarar gördü, Zirgan ve köylerinde elektrik kesintisi yaşandı. Çetelere sabah saatlerinde Til Temir'e bağlı El Feqa ve Dildara köylerini bombalamıştı. 

İşgalci çeteler, Şehba'ya bağlı Hirbilê köyünü de ağır silahlarla bombaladı.

SERÊKANİYÊ'DE ŞİDDETLİ PATLAMA
Türk devleti tarafından işgal edilen Serêkaniyê kent merkezinde şiddetli patlama meydana geldi. Yerel kaynaklar, çeteleri hedef alan patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu kaydetti.