19 Mayıs 2024 Pazar

CKŞ'liler yeni yıla mücadele sözü vererek giriyor

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Qamişlo, Hesekê, Kobanê ve Dîrbesiyê'de yeni yıl etkinlikleri düzenledi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 2021 yılı yaklaşırken Qamişlo, Hesekê, Kobanê ve Dîrbesiyê'de etkinlikler düzenledi, yeni yılda birlikte mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Qamişlo'da CKŞ üyeleri, yılbaşı etkinliğinde buluştu. TKŞ binasında yapılan kutlamada, gençler mücadele sözü verdi. CKŞ adına yapılan konuşmada, "Geride bıraktığımız yıl savaş ve yeni işgal tehditleri, koronavirüs pandemisi, devrim gençliğine yönelik saldırılar ve aynı zamanda son dönemde Eyn İsa kentimizde süren savaşla geçti" denildi. 2020 yılında mücadelenin büyütüldüğüne işaret edilen konuşmada şöyle denildi: "Bunların yanında güzel şeyler de yaşandı. Bu dönemde CKŞ'yi tanıdık, devrimi daha fazla geliştirmek için hep birlikte çalışmalar yaptık. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıl çok daha güzel olacak. Biz kazanacağız, çünkü haklıyız. Gençlik olarak direniş irademizle devrimi büyüteceğiz. Çünkü gençlik gelecektir. Herkesin yeni yılı kutlu olsun." Konuşmaların ardından gençler şarkılar söyledi, halaylar çekti.

Kobanê ve Dîrbesiyê'de CKŞ üyeleri yaptıkları etkinliklerle yeni yılda devrimi ve özgürlüklerini savunacaklarını bir kez daha dile getirdi. Etkinliklerde yapılan konuşmalarda, umudu ve kavgayı büyütme sözünü verildi. CKŞ'liler, "Dün nasıl IŞİD karanlığına karşı gençlik en önde rol oynadıysa, bu günde ihanete ve işgale karşı da gençlik aynı rolü oynayacak. Devrimi sosyalizm yolunda büyütecek" dedi. Gençler, çeşitli etkinliklerle yeni mücadele yılının gelişini kutladı.

Hesekê'de gençler, yeni yıla "Özgürlük kazanacak" şiarıyla düzenledikleri etkinlikle girdi. Bilgi yarışması ve çeşitli eğlenceler düzenleyen CKŞ üyeleri yaptıkları konuşmalarda, devrim şehitlerine verdikleri bağlılık sözünü yineledi, işgal altındaki toprakları özgürleştirmek için sürene mücadeleye daha büyük emekler veren neferler olacaklarını ifade etti. Gençler etkinliklerini halaylarla sonlandırdı.