24 Nisan 2024 Çarşamba

CKŞ'liler: Bir Zilan gitti binlerce Zilan gelecek

CKŞ üyeleri, 13 Haziran günü ölümsüzleşen Zilan Destan'ı Qamişlo ve Kobanê'da andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 13 Haziran günü ölümsüzleşen Zilan Destan (Elende El Muhammed) için anma etkinlikleri düzenlendi.

Qamişlo'da CKŞ üyeleri, TKŞ binası önünde anma gerçekleştirdi. Gençler, CKŞ bayrakları ve Zilan Destan'ın fotoğraflarını taşıdı.

Qamişlo CKŞ adına açıklama yapan Şervan Hesen, Rojava devriminin genç öncüsü Destan'ın 13 Haziran günü devrimci görevleri başındayken şehit düştüğünü hatırlattı. Hesen "Zilan yoldaş özgür Kürdistan aşkıyla aralıksız mücadele etti. Topraklarımızı dört parçaya ayıran sınırlar, onun hayallerini parçalayamadı. Zilan yoldaş, bir genç kadın olarak JKŞ'nin kuruluşunda önemli roller istendi. Gece gündüz demeden görevlerini sürdürdü. Her zaman devrim şehitlerinin yolundan yürüyen gençler yetiştirmeye çalıştı. Önümüze hedef olarak şehitlerimizi koydu, onların düzeyine ulaşmamızı istedi" şeklinde konuştu.

'HAYALLERİNİ SÜRDÜRECEK, DEVRİMİ KANIMIZLA KORUYACAĞIZ'
Zilan Destan'ın gençliğin devrime öncülük etmesini istediğini belirten Hesen, "Sosyalist fikirlerle özgür bir ülkenin inşa edilebileceğini düşünüyordu. Genç kadınların erkek egemenliğinden mücadeleyle kurtulabileceğini düşünüyordu. Kadınlar özgürleşmeden toplum özgürleşemez derdi. Ortadoğu'da yaşayan tüm halklar için mücadele ediyordu. Arap genç kadınlarını devrime katmayı amaç edindi" diye belirtti.

Qamişlo halkının Zilan Destan'ı iyi tanıdığını belirten Hesen şöyle devam etti: "Şehrimiz Qamişlo'da kimse yoktur ki Zilan yoldaşı, evlerde, işyerlerinde, sokaklarda görmemiş, tanımamış olsun. Ev ev ziyaretlerde bulundu. Sokak sokak dolaştı, devrime sahip çıkmak için halkı örgütledi. O küçük yada büyük demeden devrimci görevler üstlendi. Baran Serhat yoldaşı hep kendisine örnek aldı. İnsanları devrime dokunmaya çağırıyordu. Onun için hayat örgütsüz devam ettirilemezdi. Onun için bir başka yol yoktu."

Qamişlolu genç komünistlerin Zilan Destan'a söz verdiğini dile getiren Hesen, "Hayallerini sonuna kadar sürdüreceğiz. Devrimimizi kanımızla koruyacağız, inşa edeceğiz. Hiç bir güç senin yolunda yürümemizi engelleyemeyecek. Qamişlomuz, şehadetinle bir anlam daha kazandı bizim için, hep senin yolundan yürüyeceğiz" diye konuştu.

'ŞEHİT ZİLAN'IN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'
Kobanê CKŞ üyeleri de Zilan Destan'ın Kobanê Dicle Şehitliği'nde bulunan mezarı başına yürüyüş gerçekleştirdi, anma düzenledi.

Saygı duruşunda bulunan CKŞ'li gençler adına İvana Baran konuşma yaptı. Baran, "Heval Zilan Kobanê'liydi. Kobanê savaşı sonrasında Rojava devrimine katıldı. Her zaman özgürlük için savaşmak istiyordu. Öncümüzdü. Rojava gençliğinin öncülerindendi. Şehit düştü. Büyük bir bedel verdik" diye konuştu.

Rojavalı komünist gençlerin Zilan Destan'ın yolundan yürümeye kararlı olduğunu dile getiren Baran şöyle devam etti: "Onun iradesi çok güçlüydü. Biz de şimdi irademizi güçlendirmeliyiz. Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı duracağız. İşgali kabul etmeyeceğiz. Düşman mutlu olmasın, bugün bir Zilan gitti, binlerce Zilan gelecek. Binlerce şehit verdik. Direnişi sürdüreceğiz. Söz veriyoruz Şehit Zilan'ın yolundan yürüyeceğiz, sosyalizmi kuracağız. Şehit Zilan'ı asla unutmayacağız."

Konuşmanın ardından gençler, Zilan Destan'ın mezarı başında ant içti, mücadelesini sürdürme sözü verdi.