7 Mayıs 2024 Salı

CKŞ: Saldırılara karşı direniş saflarını güçlendirelim

CKŞ üyeleri, işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etti, devrimci gençlerin hedef alınmasına karşı direniş ve yurtseverlik bayrağını yükselteceklerini dile getirdi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarına karşı Qamişlo'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) binası önünde yapılan eylemde CKŞ adına açıklama yapan Şervan Hesen, işgalci Türk devletinin saldırılarını yeni yılda da yoğun biçimde sürdürdüğünü dile getirdi.

Hesen, 2022'nin ilk günlerinde Zirgan, Til Temır ve Kobanê'ye yönelik top ve obüs atışları nedeniyle çok sayıda sivilin katledildiğini ve yaralandığını hatırlattı. Hesen, "Halkımızın evleri, cami ve okullar hedef alınıyor. Bu saldırılarda yurtsever halklarımız yaşamlarını yitiriyor. En son dün Kobanê ve Gire Spî'ye bağlı köyler bombalandı, kadın ve çocuklar hedef alındı ve bölge halkı katledildi. Biz bu saldırıları kınıyoruz ve katledilenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 2021 yılı boyunca Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yüzlerce saldırıda bulunduğunu anımsatan Hesen, "Saldırılar başta devrimimizin öncüleri olmak üzere savaşçılarımız ve yurtsever halkımıza yönelik gerçekleştirildi. Til Temir, Zirgan, Ayn İsa, Kobanê ve Minbic'e yönelik işgalci saldırılar savaşçılarımızın güçlü direnişi ile boşa çıkarıldı" dedi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda yaşadığı başarısızlık nedeniyle yeniden Rojava'yı hedef aldığını ifade eden Hesen şunları belirtti: "Sömürgeci Türk Devleti yürüttüğü özel savaş siyaseti ile halkımız üzerinde kişiliksizleştirme, kimliksizleştirme, dejenere etme ve bu şekilde ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesinden uzaklaştırma politikası yürütüyor ve gençlik üzerinde bunu derinleştiriyor. Gençliğin öncü ve yöneticilerini özellikle hedefliyor ve saldırıyor."

Hesen son olarak şu çağrıyı yaptı: "Bu saldırılar karşısında gelip direniş saflarına katılın, katliam saldırılarına karşı devriminizi savunun. İşgalciliğe karşı direniş ve yurtseverlik bayrağını yükseltin."