27 Nisan 2024 Cumartesi

CKŞ: İşgalci saldırılara karşı devrimimizi savunacağız

Türk devletinin Rojava ve Şengal'e yönelik işgal saldırıları Kobanê'de protesto eden CKŞ üyeleri, "Sömürgeci Türk devletinin saldırılarına karşı devrimimizi savunacağız" diye belirtti.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Türk devletinin Rojava ve Şengal'e yönelik işgal saldırılarına karşı Şehit Egit Meydanı'nda eylem yaptı.

Şengal ve Rojava'da yaşanan saldırılara ilişkin fotoğraflarını taşıyan gençler, "Sömürgeci Türk devletinin saldırılarına karşı devrimimizi savunacağız" yazılı pankart açtı. Eylemde "Kahrolsun işgalcilik", "Yaşasın özgürlük ve sosyalizm", "Yaşasın Rojava devrimi" ve "Yaşasın kadın devrimi" dövizleri de taşıdı.

CKŞ adına açıklama yapan Dilek Kobanê, Türk devletinin son 10 günde Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çekti. Devrimi zayıflatmayı hedefleyen özel savaş yöntemlerine dikkat çeken Dilek Kobanê, uyuşturucu, ajanlaştırma ve Türkiye tarafına geçişlerin yaygınlaştırılmak istendiğini dile getirdi.

Dilek Kobanê şunları söyledi: "Bu devrimi binlerce şehitle inşa ettik ve savunduk. Gençlik gelecektir. Türk devleti bir yandan yok etme saldırılarını sürdürürken, bir yandan içeriden bozma siyasetini üzerimizden yürütüyor. Ne yazık ki bir kesim bu oyunlara alet oluyor. Gençlerimiz Türkiye sınırında tutuklama saldırısına maruz kalıyor. Bazı aileler genç kadınları evlilik gerekçesiyle devrimden uzaklaştırıyor."

'GELİN DEVRİMİ SURİYE'YE YAYALIM'
Kapitalist sistemin her yeri talan ettiğini dile getiren Dilek Kobanê, "Rojava devrimimiz halkçı, demokratik ve kadın özgürlükçü ilk adımla kuruldu. Bu anlamda tüm dünyaya özgürlüğün yolunu gösteriyor. Bu sistem, Ortadoğu'da ilk adımı atılan demokratik devrimin sosyalizme erişmesiyle değiştirilebilir ancak. Bu devrimde yerinizi alın. Özgürlük, mutluluk ve eşitliği yalnızca devrimimiz gerçekleştirir" diye konuştu.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm haklara düşmanlık ettiğini dile getiren Dilek Kobanê, gençlere şu çağrıyı yaptı: "Gelin, sömürgeci Türk devletine karşı duralım. Devrimi Suriye'ye yayalım. Gelin Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê'yi birlikte kurtaralım, devrimimizi savunalım, işgalcileri yenelim ve birlikte özgürce yaşayalım."

Gençler eylem sonunda "Kahrolsun faşizm kahrolsun Erdoğan", "Yaşasın Rojava devrimi" ve "Yaşasın özgür Kürdistan" sloganları attı.