10 Mayıs 2024 Cuma

CKŞ: Efrîn'i mutlaka kurtaracağız

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Türk devletinin Efrîn'e işgal saldırısının 4. yılında yaptıkları eylemde tüm gençlere devrimin inşası ve savunması için görev çağrısı yaptı, "Efrîn'i mutlaka kurtaracağız" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), faşist Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısının dördüncü yılında eylem yaptı. Genç komünistler Kobanê'de Saat Kulesi önünde yaptıkları eylemde, "İşgal altında yaşam olmaz. Efrîn'i mutlaka kurtaracağız" yazılı pankart açtı. Gençler, "Efrîn Efrînlilerindir, işgalcilerin olmaz " ve "Kahrolsun işgal, sömürgecilik ve ihanet" yazılı dövizler ile çeteler tarafından kaçırılıp katledilenlerin fotoğraflarını taşıdı. CKŞ'liler sık sık "Yaşasın Efrîn Direnişi", "Kahrolsun işgal yaşasın özgürlük" ve "Kahrolsun ihanet" sloganları attı.

Eyleme Kobanê Üniversitesi'nden Efrînli gençler ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) da katıldı. CKŞ adına açıklama yapan Evin Mihemmed, Türk devletinin NATO ve Rusya gibi emperyalist ülkelerinin onayıyla 20 Ocak 2018 tarihinde Efrîn'e yönelik işgal saldırısı başlattığını hatırlattı. Evin Mihemmed, "Ağır silahlar, tank ve top, savaş uçakları ve SİHA'larla her türlü tekniği kullanarak Efrîn'i işgal etmek istediler. Bu saldırılara karşı 58 gün aralıksız direniş sergilendi" dedi.

'İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR'
DSG, YPG, YPJ, MLKP ve enternasyonalist savaşçıların direnişte omuz omuza savaştıklarını ve aynı mevzilerde şehit düştüklerini hatırlatan Evin Mihemmed şöyle devam etti: "Rojava halkı nehir oldu ve Efrîn'e doğru aktı. Düşman 58 günlük direniş karşısında Efrîn'e geçemiyordu. Avesta Xabur, Tirej Elişer, Zeynel Seyit Rıza, Özgür Avaroni, Haukur Hilmarson ve yüzlerce özgürlük savaşçısı Efrîn'i korumak için fedaice savaştılar ve şehit düştüler. Bugün de devrim savunucularının gücüyle bütün mevzilerde mücadele yükseltiliyor" diyen Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin Şehba, Minbic, Kobanê, Ayn İsa ve Tıl Temır kentlerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Evin Mihemmed, saldırılarının aynı zamanda Güney Kürdistan'ı da hedef aldığını dile getirdi.

Evin Mihemmed, sömürgeci Türk devletinin askeri saldırıların yanı sıra özel savaş yöntemleri de uyguladığını vurguladı, gençler arasında uyuşturucu dağıtımı, seks ticareti, devrim kurumlarından uzak durma ve farklı ülkelere kaçırma yöntemleri geliştirilmek istendiğini kaydetti.

GENÇLERE ÇAĞRI: DEVRİMDEN BAŞKA KURTULUŞUMUZ YOK
Rojava kadın devriminin aynı zamanda gençlerin büyük bedel ve emekleriyle gerçekleştirildiğini dile getiren Evin Mihemmed, açıklamasının sonunda Kuzey ve Doğu Suriye gençliğine seslendi: "Devrimi koruma görevi biz gençlerin omuzlarındadır. Gençler savunmada görev aldıkları gibi devrimin inşasında da aktif olmalıdır. Devrim görevleri arasında sorumluluk üstlenin. Efrîn'in, Gire Spi'nin, Sere Kaniye'nin kurtarılması için mücadele edin. Devrimden başka kurtuluşumuz yok. Özgürlük, eşitlik ve umut Rojava'dadır. Gelin hep birlikte mücadeleyi yükseltelim, İşgalcileri yenelim, ülkemizi kurtaralım."