27 Nisan 2024 Cumartesi

CKŞ, Ayşe Deniz Karacagil'i mezarı başında andı

CKŞ, Rakka'yı Özgürleştirme Hamlesi esnasında IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen Ayşe Deniz Karacagil'i mezarı başında andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Rakka'yı Özgürleştirme Hamlesi esnasında IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'i (Destan Temmuz) mezarı başında andı.

Ş. Dicle Şehitliği girişinde toplanan gençler, sloganlarla Karacagil'in mezarı başına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Saygı duruşunun ardından CKŞ adına yapılan konuşmada, "Destan yoldaş küçük yaştan itibaren mücadele içinde yer aldı. Ama onu herkes kırmızı fuları ile Gezi direnişindeki öncü eylemiyle tanıdı" diye konuştu.

Gezi Ayaklanması döneminde çok sayıda sosyalistin tutuklama saldırısına maruz kaldığı hatırlatılan konuşmada, "Destan yoldaş 4 ay hapishanede kaldı, çıkınca yüzünü özgür dağlara döndü. Bir süre sonra, Rojava devrimini savunmak ve büyütmek, kadın düşmanı IŞİD'e karşı savaşmak için Rojava'ya geçti. Rakka hamlesinde şehit düştü" denildi.

Destan Temmuz'un genç kuşak arasında fedai devrimciliğin temsilcisi olduğu belirtilen konuşmada şöyle denildi: "Mutlu ve üretken bir devrimci olarak kadın devrimimizi en ileriye taşımak ve onun komutanlarından olmak için bütün enerjisi ve emeği ile mücadele etti, savaştı. O'nun ve tüm şehit yoldaşlarımızın izinden, onlardan devir aldığımız bayrağı zafere kadar taşıyacağız. Onlara buradan bir kez daha zafer sözü veriyoruz."

CKŞ'liler, Mayıs ayında şehit düşen devrimcileri de andı. Devrimci marşlar söyleyen gençler, Destan Temmuz anısına dilek fenerleri uçurdu.