18 Nisan 2024 Perşembe

Canlı yayında gözaltına alınan CNN ekibi serbest bırakıldı

ABD'de George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protestoları takip eden CNN ekibi gözaltına alındı. Muhabir Omar Jimenez ve ekibi kelepçelenirken, ekibin kamerasına polis tarafından el konuldu. Ekip, kısa süre sonra serbest bırakıldı.

ABD'nin Minneapolis kentinde silahsız olduğu halde yere yatırılarak gözaltına alınan George Floyd'un boğularak öldürülmesiyle başlayan protestoları kaydeden CNN Televizyonu ekibi gözaltına alındı. Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinden canlı yayına bağlanan muhabir Omar Jimenez, polis tarafından elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı.

Omar Jimenez'le birlikte kameramanı da elleri kelepçelenerek gözaltına alınırken polis, ekibin kamerasına el koydu. Ekip, kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Polis merkezinden ayrıldıktan sonra Jimenez, "Benim içimi rahatlatan şey her şeyin canlı yayında gerçekleşmiş olmasıydı" dedi. Jimenez, "Hiçbir şekilde filtrelenmemiş hikayemden şüphe etmeyin, kendi gözlerinizle gördünüz" diyerek devam etti.

VALİ ÖZÜR DİLEDİ
CNN Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Zucker ile Minnesota Valisi Tim Walz'ın görüştüğü aktarıldı. Walz, yaşananlar için ‘derin üzüntü duyduğunu' söyleyerek özür diledi. Gözaltını 'kabul edilemez' diyerek tanımlayan Walz, CNN ekibinin orada olma hakkına sahip olduğunu ve medyanın Minnesota'da yaşananları takip etmesini istediğini dile getirdi.