8 Mayıs 2024 Çarşamba

'Bulut'un yarım bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz'

PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut'un katledilmesine ilişkin PYD ve YNK Eşbaşkanı Lahor Şêx Cengi ve YNK Başbakan yardımcısı Kubat Talabani açıklamalar yaptı.

PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut'un katledilmesine dair açıklamalar gelmeye devam etti. 

Bulut, 17 Eylül Günü tedavi görmek için gittiği Süleymaniye'deki evinin önünde Türk devleti tarafından katledilmişti.

Bulut'un katledilmesine ilişkin PYD, YNK açıklamalar yaptı.

Türk devletinin insanlık dışı saldırılarının mücadele kararlılıklarını arttırdığını vurgulan PYD, "Yasin Bulut'un Başûrê Kurdistan topraklarında MİT tarafından katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Başûr hükümetinin bu kirli olay karşısında sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. Yasin Bulut'un yarım bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar götürme sözü veriyoruz. Kürdistan'daki demokratik güçlerin Türk devletinin işlediği bu suçlara karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Şükrü Bulut'un katledildiği yer olan Çarçıra mahallesinde taziyeler kabul edilirken Taziye çadırına ziyarete gelen YNK Eşbaşkanı Lahor Şêx Cengi kısa bir açıklama yaptı. Aileye baş sağlığı dileyen Cengi, saldırıyı kınadı. Cengi, "İstihbarat kurumlarının bir an önce sorumluları yakalamalarını umuyorum. Süleymaniye her zaman Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtlerin beşiği olmuştur.  Umarım böyle kalmaya devam eder" şeklinde konuştu.

YNK Başbakan yardımcısı Kubat Talabani ise sosyal medya üzerinde Bulut'un katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Güvenlik güçlerini katilleri bulmaya çağıran Talabani, Süleymaniye'nin istikrar ve barışın kenti olduğunu belirtti. Talabani, "Süleymaniye istikrarın kentidir, herkes bu sayede ayrım yapılmaksızın bu kentte yaşayabilir" dedi.