29 Haziran 2024 Cumartesi

Britanya'da Alternatif Seçim Platformu kuruldu

Kürdistan ve Türkiyeli göçmenleri temsilen Britanya'da 4 Temmuz genel seçimleri öncesi Alternatif Seçim Platformu oluşturuldu. Platformun 4 Temmuz seçimleri sonrası gerçekleşecek seçimlerde de çalışma yürütüleceği kaydedilen platform deklarasyonunda oy verilecek adaylar için ilkeleri sıraladı.

Britanya'da 4 Temmuz 2024 tarihininde genel seçim yapılacak. Genel seçim başta olmak üzere önümüzdeki seçim süreçlerin de aktif çalışma yürütmek üzere Kürdistan ve Türkiyeli göçmenleri temsilen Alternatif Seçim Platformu kuruldu. 

Deklarasyonunu açıklayan Alternatif Seçim Platformu, "Demokrasi, adalet ve eşitlik ilkeleri üzerine inşa edilmiş toplumlarda, her bireyin hak ve özgürlükleri en üst seviyede korunmalıdır. Ne yazık ki, Britanya'daki mevcut ana akım partilerin politikaları, bu temel demokratik değerleri hiçe saymakta ve toplumun geniş kesimlerini dışlayıcı ve ayrımcı uygulamalara maruz bırakmaktadır. Özellikle göçmenler, bu partilerin saldırgan ve duyarsız politikaları sonucu sürekli olarak günah keçisi ilan edilmekte, hakları ve onurları zedelenmektedir" denildi.

'GÖÇMENLERE YÖNELİK AYRICILIK EŞİT BİR TOPLUMA ENGELDİR'
Ana akım partilerin göçmenlere yönelik tutumunun, yalnızca bireysel hakları ihlal etmekle kalmayıp, toplumdaki sosyal barışı da tehdit ettiği, "Göçmenlerin maruz kaldığı ayrımcılık ve haksızlık, adil ve eşitlikçi bir toplum inşa etme yolunda büyük bir engel teşkil etmektedir. Alternatif Seçim Platformu olarak, bu ayrımcılığa ve haksızlıklara karşı durmak, göçmen haklarını savunmak ve herkes için adil bir toplumu savunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Platformumuz aynı zamanda Türkiye gericiliğinin yaşadığımız ülkeye yansımalarına karşı da mücadele ederek halkımızı demokrasi saflarında birleştirme çalışması yürütecektir. Tüm bunlar doğrultusunda yaşadığımız ülkede var olan yerli ve göçmen kurum, parti ve örgütler ile güç birliği halinde toplumsal muhalefetin en geniş kesimlere ulaşmasını da sağlamayı amaçlamaktadır" ifadeleri yer aldı.

ADAYLAR İÇİN GEREKLİ OLAN İLKELER
Platformun sadece 4 Temmuz seçimleri için değil aynı zamanda önümüzdeki dönemlerdeki gerçekleşecek olan merkezi ve yerel seçim konusunda da halkın iradesini ve ortak çıkarlarını savunacak güçlü ve kalıcı bir çalışma için oluşturulduğunun altı çizilen deklarasyonda, 4 Temmuz seçimlerine ilişkin aşağıdaki ilkeleri sergileyen adaylara oy verilmesi çağrısı yapıldı:
🔹 "Göçmen haklarını savunan ve destekleyen, Ruanda politikasına karşı çıkan, insanca çalışma saatleri, ücret ve iş koşullarını savunmanın yanında sendikal haklara karşı yapılan saldırılara karşı çıkan,
🔹Kürt meselesi ve Filistin konusunda Türkiye ve İsrail'in savaş ve katliam politikalarına karşı çıkan,
🔹Savaşa ve savunmaya değil, yoksulluğu ortadan kaldırmaya bütçe ayırmak isteyen, sağlık ve eğitime düzenli bütçe ayıran ve bu alanların özelleştirilmesine karşı çıkan,
🔹Demiryolları, su gibi temel hizmetlerin yeniden kamusallaştırılmasını savunan, iklim konusunda kar amaçlı değil, doğayı önde tutan politikaları destekleyen,
🔹Her türden gerici ve faşist yapılanmalara karşı çıkan,
🔹Her türden cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkan ve eşit işe eşit ücret hakkını savunan adaylar."

'OY YOKSA SES YOK'
Deklarasyon şöyle devam etti: "4 Temmuz İngiltere genel seçimlerinde halkımızın çıkarlarını savunacak ve adalet, eşitlik ve özgürlüğü merkeze alan politikaları hayata geçirecek adayları destekliyoruz! Alternatif Seçim Platformu olarak, bu ilkeler doğrultusunda adayları destekleyeceğimizi ilan ediyor ve halkımızı bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz. Halkımızın çıkarlarını savunacak ve adalet, eşitlik ve özgürlüğü merkeze alan politikaları hayata geçirecek adaylarla birlikte daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Unutmayın, oy yoksa, ses de yok!"