19 Nisan 2024 Cuma

Bremen'de mültecilerden Covid-19 eylemi

Hepimiz Bremenliyiz Platformu'nun çağrısıyla mültecilerin kaldığı kampta koronavirüs önlemleri alınmadı gerekçesiyle kampın kapatılması talebiyle eylem düzenlendi.

Almanya'nın Bremen kentinde Hepimiz Bremenliyiz Platformu'nun çağrısıyla mültecilerin kaldığı kampta koronavirüs (Covid-19) önlemleri alınmadı gerekçesiyle kampın kapatılması talebiyle eylem düzenlendi.

Mülteci kampının önünde yüzlerce kişi "Odalarda altı kişi kalıyoruz. Çok küçük bir alanda yüzlerce insan kalıyor. Sağlıksız koşullar altında kampta tutuluyoruz. Herkes için risktir. Covid-19 salgını sürecinde bu kamp kapatılmalıdır" denildi.

Platform sözcülerinden Mina Bergfeld ise "Bu akşamki eylemi kadınlar örgütledi. Çocuklarımız ile birlikte bu koşullarda kalıyoruz. Bu kamp kapatılmalı" diyerek isyan etti. Eylemcilerden Mohsen E. de "Bu kampda şuan 450 insan yaşıyor. Herkes aynı otobüs ile çarşıdan alışverişini yapıyor ve yine buraya geliyor. Kamp içinde hava çok kötü. Pencereler açılmıyor artık herkes aynı yere elini vurmak zorunda kalıyor. Sağlık durumumuz çok kritik" diye konuştu.

Bremen Solparti Başkan Yardımcısı Sofia Leonidakis ise "Belediyenin şimdiye kadar aldığı önlem çok yetersiz. Mülteci kampından gelen talepleri destekliyoruz. Bu kadar çok insan küçük bir alanda kalamaz. Bu sağlıklı değil" dedi. Bremen Mülteciler ile Dayanışma Platformundan Gundula Oerter ise iki hafta önce bu kampın kapatılması ve mültecilerin uygun evlere dağıtılmasını talep eden bir imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.