26 Nisan 2024 Cuma

Braunschweig'da geri görderme merkezindeki araçlar ateşe verildi

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan geri gönderme merkezinde bulunan 10 araç ateşe verildi. Eylemi üstlenen sol bir örgüt, mültecilerin savaş bölgesine gönderilmesine karşı yapıldığını açıkladı.

Almanya'nın Braunschweig kentine bağlı Aşağı Saksonya eyaletinde mültecilerin başvuru merkezinde bulunan 10 araç ateşe verildi.

Merkez mültecileri geri gönderme merkezi olarak biliniyor. Bu araçlar ile insanlar savaş bölgelerine geri göndermek için kullanılıyor. Eylemi üstlenen sol bir örgüt, mültecilerin geri gönderilmesini engellemek için gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada "Altı arabanın altına patlayıcı yerleştirdik. Bu eylemimiz öldürücü geri gönderme sistemine karşıdır. Bu tarz 'geri gönderme merkezleri' ile mültecileri daha hızlı geri göndermeye hedefliyorlar. Mülteciler evlerinden veya kamplarından bu merkeze getiriliyor ve burada geri gönderilmelerine kadar insanlık dışı yaşam koşullarında bekletiliyor. Biz mülteciler ile dayanışma içindeyiz ve onların serbest dolaşım hakkı için mücadele ediyoruz" denildi.

Braunschweig'da bulunan geri gönderme merkezine yönelik eylemde insanların zarar görmediği, 500 bin Avro maddi zarar olduğu bildirildi.