18 Eylül 2024 Çarşamba

Boston'daki İsrail Konsolosluğu önünde bir kişi kendini ateşe verdi

ABD'nin Boston kentindeki İsrail Konsolosluğu önünde bir kişi kendini ateşe verdi. Kimliği açıklanmayan kişinin çok sayıda yanıkla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Massachusetts eyaletinin başkenti Boston'da bir kişi, İsrail Konsolosluğu önünde kendini ateşe verdi.

Yerel kaynaklar, eylemin İsrail'in Filistin'e dönük soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla yapıldığını belirtirken, ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan kişinin son durumu öğrenilemedi.

Eylemi yapan kişinin kimliğine ise henüz ulaşılamadı.

DAHA ÖNCE 2 KİŞİ KENDİNİ ATEŞE VERMİŞTİ
ABD'nin başkenti Washington'da, 25 Şubat 2024'te, Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell de "Ben Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nin aktif görevdeki bir üyesiyim. Ve artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eyleminde bulunmak üzereyim. Ancak Filistin'de insanların sömürgecilerin ellerinde yaşadıklarına kıyasla bu hiç de aşırı değil. Yönetici sınıfımızın normal olduğuna karar verdiği şey bu" ifadelerini kullanarak kendini ateşe vermiş ve hayatını kaybetmişti.

Aralık ayında ise Atlanta'daki İsrail Konsolosluğu önünde bir kadın, elinde Filistin bayrağıyla kendini ateşe vermişti. Adı açıklanmayan kadının eylemi sonucu vücudunda çok sayıda 3. derece yanık meydana gelmişti.