25 Nisan 2024 Perşembe

Bordeaux'da sosyalistlerle dayanışma çağrısı

Fransa'nın Bordeaux kentinde AvEG-Kon ve SKB'nin çağrısı ile Place de la Bourse Meydanında sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik başlatılan gözaltı saldırısında aralarında ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, muhabirimiz Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan Avukat Kamil Ağaoğlu, Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekili Levent Akhan, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Kaldıraç okurları ve tiyatrocuların da bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

Fransa'nın Bordeaux kentinde AvEG-Kon ve Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) çağrısı ile Place de la Bourse Meydanında bir araya gelen kitle sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

"Sosyalistlere özgürlük" pankartının açıldığı eylemde "Kahrolsun faşist Türk devleti", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Partizan'ın da destek verdiği eylemde AvEG-Kon adına Fransızca yapılan konuşmada "Faşizmin sürek avıdır bu. Dün Hitler meydanlarda kitapları yaktırarak dünyayı ateşe vermişti. Bugün de Erdoğan, sosyalist ve demokratik parti binalarını yaktırarak, sosyalistleri ve demokratları zindana atarak, işçi grevlerini yasaklayarak, Suruç, 10 Ekim, Cizre-Sur katliamlarını yaparak, işgaller gerçekleştirerek halklarımızı ve bölgeyi ateşe veriyor" denildi. Erdoğan faşizminin her saldırısını direnerek engellenebileceği vurgulanan konuşmada "Halklarımızı ve bölge halklarını faşizmin ve savaşın ateşine atmasına dur diyebiliriz" denildi, dayanışma çağrısında bulunuldu.

Eylemde Bordeaux Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada, sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonu kınanarak dayanışma ve mücadeleyi birlikte yükseltmenin önemine vurgu yapıldı. Konuşmada "AKP faşizminin hedefinde yanlız Kürtler yok. Hedefinde Türk ve Kürt halklarının birlikte mücadelesi var. Baskı ve gözaltı furyası haklı mücadelemizi engelleyemeyecek" diye kaydedildi.