5 Mayıs 2024 Pazar

Boğaziçi direnişine Almanya'dan destek

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atamasına Boğaziçililerin başlattığı eylemler Almanya'dan destek geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atadığı kayyum rektör Bulu  protestolarına yurt dışından sesler yükselmeye devam ediyor. Aralarında Sol Parti Üniversite Grubu, Yeşiller Partisi Gençler Birliği, Young Struggle, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) üyeleri olduğu belirtilen bir grup Almanya'nın Schwenningen şehrinde Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek vermek için toplandı.

Boğaziçi direnişine destek vermek için "Aşağı bakmayacağız" pankartı açan eylemciler, neden desteklediklerini açıkladıkları video yayınladılar. Videoda "Boğaziçi üniversitesini yürekten destekliyorum çünkü bilimin özgür olması gerektiğine inanıyorum. Şahsım hükümeti gençlerin aşağı bakmasını istiyor, aşağı bakmayacağız. Atanmış rektörü kabul etmiyoruz. Haksızlığı ve adaletsizliği kabul etmiyoruz. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, zulmün ve baskının olduğu her yerde baş kaldırı haktır" ifadelerine yer verdi.