18 Mayıs 2024 Cumartesi

BM: Efrin'den rahatsız edici raporlar alıyoruz

BM Suriye Bölgesel İnsani Yarım Koordinatörü Panos Moumtzis, "Efrin'den sivil ölümler ve yaralanmalara hakkında rahatsız edici raporlar almaya devam ediyoruz" dedi.
BM Suriye Bölgesel İnsani Yarım Koordinatörü Panos Moumtzis yazılı bir açıklama yaparak, BMGK kararının hayata geçilmemesini eleştirdi.
 
Muomtzis, "Suriye genelinde milyonlarca sivilin güvenliği ve korunması konusunda endişelerimiz devam ediyor" dedi.
 
Doğu Guta ve İdlib'de sivillerin yaşamını yitirmeye devam ettiğini belirten Moumtzis, Efrin işgal girişimine de değinerek "Efrin'den sivil ölümler ve yaralanmalara hakkında rahatsız edici raporlar almaya devam ediyoruz" diye kaydetti.
 
BM ve Suriye insani yardım ortaklarının çatışma bölgelerindeki sivillere yardım etme için çalıştığını ifade eden Moumtzis, "Savaş ve çatışmalar devam ettikçe insani yardım çalışmalarına devam edemiyoruz" diye belirtti.
 
BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararın yok sayılmayacağının altını çizen Moumtzis, "7 yılın ardından artık savaş ve çatışmalar durdurularak sivil ölümlere ve yaşanan insani krize son verilmeli. Bu noktada uluslararası güçlere ve kuruluşlara harekete geçme çağrısı yapıyoruz" dedi.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'ye dönük 30 günlük ateşkes kararı alınmıştı.